reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Micron dává k dispozici paměti Phase Change RAM

19.7.2012, Jan Vítek, aktualita
Micron dává k dispozici paměti Phase Change RAM
Není to tak dávno, co společnosti Hynix a IBM oznámily spolupráci na vývoji paměti Phase Change RAM (PCRAM), ovšem Micron Technology již oznámil, že má připraveny paměti, které označuje jako Phase Change Memory (PCM), pro prodej ve velkých...
Není to tak dávno, co společnosti Hynix a IBM oznámily spolupráci na vývoji paměti Phase Change RAM (PCRAM), ovšem Micron Technology již oznámil, že má připraveny paměti, které označuje jako Phase Change Memory (PCM), pro prodej ve velkých objemech. Vyrábí je pomocí 45nm procesu a jedná se konkrétně o 1Gb PCM plus 512Mb LPDDR2 (DDR2 pro nízké napětí) ve vícečipovém pouzdru.





Micron je tak nyní jedinou firmou na světě, která dokáže ve velkém dodávat na trh paměti Phase Change RAM, i když již v roce 2010 Samsung sliboval, že jeho PCRAM se už chystají na trh. Přitom slibuje, že tyto paměti přinesou vysoký výkon, velmi nízkou spotřebu, naopak vysokou spolehlivost a také umožní zjednodušení vývoje aplikací. Rozhraní mezi PCM a LPDDR2 je navíc plně kompatibilní se standardy organizace JEDEC.


Co je Phase Change Memory? Jedná se o typ tzv. nevolatilní (stálé) paměti RAM, čili paměti s libovolným přístupem, která nepotřebuje být neustále napájená, aby udržela informaci. Má tak spojit výhody pamětí RAM a Flash co se týče výkonu, spotřeby i počtu možných mazacích/zapisovacích cyklů, což je neocenitelné především v mobilním světě.


Nové paměti míří do mobilního sektoru, především do mobilních telefonů, smartphonů a tabletů. Micron přitom v této oblasti spolupracuje s Intel Mobile Communications, dle jejíhož viceprezidenta marketingu Stefana Butze nové PCM znamenají úsvit nových mobilních zařízení a technologií.

Micron si tak tímto důležitým produktem rozšířil své už tak bohaté portfolio pamětí pro mobilní produkty, které tak čítá typy NOR, NAND, PCM, LPDRAM a eMMC.

Zdroj: techPowerUp
reklama