reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Micron se Seagate uvádí výkonná 4TB SSD

5.8.2015, Jan Vítek, aktualita
Micron se Seagate uvádí výkonná 4TB SSD
Společnosti Micron Technology a Seagate Technology včera ohlásily svá první společně vyvinutá SSD určená pro datová centra. Micron přitom má své modely a Seagate zase své, ale v základě by mělo jít o to samé.
Micron tak uvádí na trh sérii S600DC a Seagate zase sérii S1200.2, přičemž obě používají paměti NAND Flash od Micronu a technologie pro SAS od Seagate. Nová SSD tak využívají rozhraní SAS, a to rovnou dva porty SAS 12 Gb/s, které mohou spřáhnout svou propustnost.





V obou případech také jde o 2,5" modely, které dosahují kapacity až 4 TB a nabízí rychlost čtení a zápisu 1800 MB/s a 800 MB/s, což samozřejmě platí pro sekvenční operace. Slušná je také hodnota IOPS, která dosahuje až 210.000.





Řádné podnikové SSD musí nabídnout také ochranu dat, přičemž zde jde o plnou end-to-end ochranu i pro případ výpadku napájení a pak je tu také TCG šifrování. Seagate a Micron také nabízí různé verze schopné vydržet různé zatížení, které se u moderních SSD označuje hodnotou DWPD. Ta označuje, kolikrát je SSD schopno denně zapsat objem dat odpovídající jeho kapacitě, a to po dobu platné záruky. Firmy mají nabízet modely s jedním, třemi, deseti a dvacetipěti DWPD. Otázka je, zda se takové modely s 1 a 3 DWPD vůbec nějak fyzicky liší, nebo jde pouze o nějakou formu rozšířené záruky.

Micron S600DC a Seagate 1200.2 SAS SSD přijdou na trh již v tomto měsíci. Seagate se tak tímto svým krokem pouští dál na půdu SSD a možná že časem připraví i modely pro běžné spotřebitele, i když tomu se firma zatím důsledně vyhýbala.

Zdroj: KitGuru
reklama