reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft a Google ukončují pětiletý patentový spor

1.10.2015, Jan Vítek, aktualita
Microsoft a Google ukončují pětiletý patentový spor
Společnosti Microsoft a Google se rozhodly, že raději ukončí svůj již pět let trvající spor. Soudní pře probíhaly ve Spojených státech a v Německu a týkaly se různých technologií včetně vyhledávačů a porušování příslušných patentů.
Spor firem Microsoft a Google zahrnoval přibližně 20 soudních případů vedených u amerických a německých soudů. Firmy se vzájemně obviňovaly z porušování patentů týkajících se mobilních telefonů, rozhraní Wi-Fi, videokomprese, instantních zpráv a dalších funkcí a technologií. Firmy se dohodly, že raději budou spolupracovat, spory vyřeší jinak a zaměří se raději na to, aby mohly svým zákazníkům přinést lepší produkty. O této dohodě ale nebyly zveřejněny žádné detaily, takže se nedozvíme třeba to, zda byly spory jen smeteny ze stolu, nebo nějaká strana přišla s mimosoudním finančním vyrovnáním.





Ukončení sporů mezi Microsoftem a Googlem se týká také soudních pří ohledně firmy Motorola Mobility a proslýchá se, že se o to zasloužilo především nové vedení Microsoftu v čele s CEO Satyou Nadellou. Již dříve o něm analytici mluvili jako o šéfovi, který mění image své firmy vzhledem k jiným technologickým společnostem z nepřátelské v přátelskou, což je prý vidět i v přístupu Microsoftu k Linuxu a vypuštění různých verzí Microsoft Office pro konkurenční operační systémy.

Dle Reuters již obě společnosti pracují na prosazení jednotného patentového soudu pro Evropskou unii a také na vývoji volně dostupné technologie pro streamování videa přes Internet.

Zdroj: Hexus.net
reklama