reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft Arcadia: streamované hry po Internetu

17.12.2014, Jan Vítek, aktualita
Microsoft Arcadia: streamované hry po Internetu
Další "velká věc", kterou si společnost Microsoft chystá, bude Arcadia. Jde o systém pro streamování her, ale i vybraných aplikací, u nichž to bude mít smysl. Na starost jej mají lidé v Operating Systems Group.
Divize Microsoftu vyvíjející operační systémy, respektive zbrusu nový tým, který do ní spadá, bude mít tedy na starost i zbrusu nový Streamovací systém Arcadia. Nejde přitom o novou myšlenku, však streamování her vykreslovaných díky výkonu vzdáleného serveru není nijak nové, ale také nejde o nic, co by bylo ve světě rozšířené a známé. Však sám Microsoft v září minulého roku ohlásil vývoj služby Rio, která také měla nabídnout streamované hry, ovšem její vývoj byl poté zrušen. Arcadia tak má na ni navázat.





Arcadia by dle prvotních infromací mohla stavět na firemní cloudové technologii Azure, o níž slýcháme již přinejmenším čtyři roky. Ovšem prozatím se nedá mluvit o něčem konkrétním, však je jasné, že když Microsoft byl sotva schopen dát dohromady tým vývojářů, nemůže jít o již hotovou věc. Arcadia tak prozatím nebyla ani oficiálně představena a zdá se, že ještě nějakou dobu nebude.

Dle spekulací by se služba Arcadia měla zaměřit na hry pro Xbox, což je celkem logické. Cílem by pak měly být mobilní telefony a tablety, u nichž je v dnešní době výkon v porovnání s konzolemi a PC stále ještě velmi limitujícím faktorem. Šlo by tak o alternativku k funkci remote-play u konzolí Sone PlayStation 4 a službě PlayStation Now. Otázka pak je, zda se Microsoft zaměří pouze na své platformy, což vzhledem k jeho nedávným aktivitám není pravděpodobné. Však Microsoft v poslední době začal ve vývoji aplikací upřednostňovat konkurenční mobilní platformy iOS a Android, na což dosavadní příznivci Windows Phone často jen nevěřícně koukají a nad Lumiemi lámou hůl.

Budem tedy sledovat, zda se "další velká věc", jakou Microsoft zmiňuje v inzerátu hledajíc nové zaměstnance, nakonec podaří.

Zdroj: Hexus.net
reklama