reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft Beam pro streamování her se mění na Mixer

29.5.2017, Jan Vítek, aktualita
Microsoft Beam pro streamování her se mění na Mixer
Microsoft spojil představení služby Beam s aktualizací Creators Update systému Windows 10, která už je dávno k dispozici. Nyní se však tato služba konkurující Twitchi a podobným přejmenovává na Mixer a mění i její nabídku.
Microsoft Beam je tedy k dispozici už nějaký ten pátek a samotný Microsoft jej prezentoval jako konkurenci právě pro Twich a sliboval, že oproti němu Beam nabídne nižší zpoždění při přenosech. S předjmenováním na Mixer se ale do nabídky přidává více funkcí, které jej přibližují k sociálním sítím. Podporováno tak bude kooperační streamování, komunikace s autory streamů nebo jistý "near real-time gameplay", čili hraní v téměř reálném čase.





Microsoft tak věří, že provedené změny v Beamu jsou dostatečné na to, aby ospravedlnily jeho přejmenování na Mixer, i když mělo jít o "těžké rozhodnutí". Nové funkce budou k dispozici pro uživatele Windows 10 i konzolí Xbox One a jsou zaměřeny na to, aby dávaly lidi dohromady.





Kooperační streamování je ukázáno na screenshotu a umožní, abychom se koukali na obraz až čtyř streamerů na jednom monitoru. To celé je zabaleno v jednotném textovém chatu. Zajímavé na tom je, že jednotlivé streamy se vůbec nemusí týkat té stejné hry a konec konců vůbec nemusí ukazovat záběry z nějaké hry. I z toho důvodu se připravuje Mixer pro mobilní zařízení (Android a iOS), který bude prozatím k dispozici jako Mixer Create Beta. Insideři pak mají na Xbox One mít již k dispozici záložku s funkcemi Mixeru.

Microsoft dále oznámil, žže bude živě vysílat na Internetu všechny události z E3 spojené s Xboxem, což se týká 11. až 15. června, a to v rozlišení až 4K. Otevřel také v New Yorku studio Mixeru, kde se budou odehrávat různé soutěže, rozhovory a jiné akce. Vybaveno bude také výkonnými herními počítači a kvalitní přenosovou technikou a nyní již záleží pouze na Microsoftu, jak toto všechno využije.


Insideři Xbox One a uživatelé Windows 10 Creators Update by tak už měli mít Mixer s posledními aktualizacemi k dispozici. Ve Windows je k dispozici v Game Bar (kombinace kláves Windows + G) v záložce Broadcast.

Zdroj: Hexus.net

reklama