reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft chrlí zkušební verze W10 v přípravě na Creators Update

22.3.2017, Jan Vítek, aktualita
Microsoft chrlí zkušební verze W10 v přípravě na Creators Update
Lidé v programu Insider, kteří si nechtějí nechat uniknout ani jedno sestavení systému Windows 10, mají v poslední době opravdu napilno. Microsoft totiž pro jejich Fast Ring přímo chrlí nové verze, jež se zaměřují především na vychytávání chyb.
Microsoft nejnověji vypustil do světa Windows 10 Insider Preview Build 15063, který následuje krátce po předchozích verzích a zaměření na vychytávání chyb a ne nové funkce jen potvrzuje, že firma se chystá na brzké vypuštění finální verze nové velké aktualizace, kterou známe jako Creators Update.





Microsoft přitom již 16. března vypustil do světa sestavení 15060 a o pouhý den později následovalo sestavení 15061, přičemž obě tyto verze řešily především chyby. Nyní je tu nové sestavení 15063, pro které platí to samé, takže ani ne v jednom týdnu už byly zveřejněny tři zkušební verze Windows 10. Microsoft přitom ve svém vyjádření sděluje, že nejnovější sestavení pro PC řeší jen pár chyb, a to doslova. Jde jednak o spolehlivost prohlížeče Microsoft Edge, který v předchozí verzi zamrzal a nešlo jej ani shodit a pak je tu chyba spojená s .NET Framework 3.5, po jehož aktivaci nešlo instalovat soubory a registry jakýchkoliv dalších jazykových balíčků.

Pokud tak Microsoft vypouští kvůli takovýmto chybám rovnou celé sestavení, může to napovídat, že už je finální verze Creators Update velice blízko. Nicméně ani nejnovější sestavení není bez již známých chyb. Objevit se může třeba chyba s označením 8024a112 v průběhu rebootování po instalaci. V takovém případě Microsoft radí nuceně rebootovat ještě jednou a pokud to nepomůže, nezbývá než PC vypnout a zase zapnout. Čili jde o klasický postup prvotního řešení problémů systémů Windows. Pak tu jsou i chyby při instalaci jednotlivých aktualizací, které se někomu odmítly provést. Pro vyřešení tohoto problému je zase třeba vymazat z registrů jeden klíč (viz zdroj).

Creators Update má dle všeho přijít v dubnu, a to možná už na jeho začátku. Uvidíme tak, jak Microsoft pojme jeho rozšiřování, které v případě Anniversary Update trvalo řadu měsíců. Spíše ale budeme zvědaví na to, kolik a jaké problémy s sebou nová verze přinese.

Zdroj: Windows Blog
reklama