reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft: jak hrát epicky na W10, Xbox dostane klávesnici a myš

23.7.2015, Jan Vítek, aktualita
Microsoft: jak hrát epicky na W10, Xbox dostane klávesnici a myš
Na blogu Microsoftu věnovaném systému Windows 10 se objevily informace týkající se hraní. Microsoft v něm vysvětluje, jak si můžeme "epicky zahrát" na tomto novém systému, jinými slovy, jaké jsou nové možnosti týkající se hraní.
V novém příspěvku na blogu o Windows 10 se tak můžeme dozvědět o věcech, které se objevily už dříve, ale také tu jsou některé novinky. Ty opravdu zajímavé věci se ale týkají spíše těch, kteří mají či si plánují koupit také konzoli Xbox One.





Dozvíme se tak o funkci Xbox Live, která bude součástí Windows 10 jako stejnojmenná aplikace, která bude zdarma. A pokud už máte svůj Xbox a jste členy Xbox Live, pak veškeré nastavení, seznam přátel, statistiky, dosažené herní úspěchy a podobně budou ihned přístupné i na aplikaci v PC.





Dále bude k dispozici funkce Game DVR pro snadné pořizování videí z her, pro což Microsoft vyhradil klávesovou zkratku Windows + G, kterou zapneme a vypneme záznam. Videa se pak uloží na disk a pak s nimi budeme moci libovolně nakládat. Microsoft také stále více mluví o meziplatformovém hraní, takže se přes internet budeme moci utkat s člověkem, který hraje na Xboxu a sami budeme hrát na PC. Firma tedy mluví i o telefonech a tabletech, ale to bude poněkud obtížnější skloubit.

Streamování z Xbox One do PC s Windows 10 je další novinka, takže si budeme moci zahrát hru i na slabších PC a zvolit si titul, který třeba na PC k dispozici nemáme. To platí i pro notebooky a tablety, přičemž zde přijde vhod ovladač pro Xbox One, který bude systémem Windows 10 také k dispozici. Vedle toho Microsoft už dříve oznámil, že postupně zpřístupní tituly z Xbox 360, které budeme moci hrát na Xbox One a také je streamovat do PC.

A nemohlo se zapomenout ani na nové API DirectX 12, které lépe využije vícejádrové procesory i GPU, díky čemuž se můžeme těšit na podstatné zvýšení výkonu v porovnání s DirectX 11. Nakonec tu máme horkou novinku, a sice to, že Xbox One bude podporovat i klávesnici a myš.

Zdroj: Hexus.net
reklama