reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft má nové periferie pro Windows 10

6.8.2015, Jan Vítek, aktualita
Microsoft má nové periferie pro Windows 10
Microsoft jako obvykle při příležitosti vydání nového operačního systému obměňuje také svou nabídku periferií, a tak se dočkáme nových myší, klávesnic i celých setů. Podívejme se tedy, jaké to jsou.
Nové periferie by tedy měly nabídnout různé možnosti ovládání systému Windows 10 a jak říká Microsoft, jde o myši a klávesnice od lidí, kteří tento systém vytvořili. Nové produkty jsou konkrétně tři, a to klávesnice a dvě myši, jež jsou všechny bezdrátové. Klávesnice dostala označení Wireless Desktop 900 a bude se prodávat za 50 liber, čili něco přes 1900 Kč. Nabídnout má jednoduchý a moderní design a tichá tlačítka pro komfortní psaní. Dosah bezdrátového rozhraní je jako obvykle 10 metrů a co se týče speciálních funkcí pro Windows 10, ty umožní rychle otevřít OneNote, spravovat virtuální desktopy a využít asistentku Cortanu.





Vedle této klávesnice je vyfocena nová myš Wireless Mouse 900 v ceně pod 1200 Kč, která má jednoduché zpracování se základní nabídkou tlačítek. V obou případech je spojení klávesnice a myši s počítačem šifrované pomocí AES.





A pak tu máme další bezdrátovou myš, která ale už nevyužívá rádiové rozhraní, ale Bluetooth 4.0 SMART. Jde o Bluetooth Mobile Mouse 3600 ve stejné ceně jako Wireless Mouse 900, přičemž v tomto případě si budeme moci vybrat mezi třemi barvami - černou, modrou a červenou. Má také kolečko umožňující naklápení doleva a doprava, které tak supluje tlačítka zpět a vpřed. To by logicky mohla nabídnout i rádiová verze, ačkoliv to zpráva nezmiňuje. Tyto produkty přijdou na trh v půlce října.





Vedle toho si Microsoft připravil i aktualizované verze třech sad klávesnice a myši, a to Wireless Desktop 850 (dříve 800), the Wireless Desktop 3050 (dříve 3000) a Wireless Comfort Desktop 5050 (dříve 5000). Všechny dostaly funkce pro ovládání Windows 10 a AES šifrování, takže jde také ve všech případech o bezdrátové periferie, ale to je jasné už z jejich označení. První jmenovaná sada přijde na trh nejdříve, a to v září, přičemž na ostatní si také budeme muset počkat do října.





Jejich cena se bude pohybovat mezi 40 a 70 dolary, čili cca 1000 až 1750 Kč. Navíc by se měla chystat i nová verze klávesnice Sculpt Comfort Keyboard, která také dostane funkce pro Windows 10.


Zdroj: Hexus.net

reklama