reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft nabízí rodičům hlídacího medvěda

4.3.2005, Petr Hájek, aktualita
Microsoft nabízí rodičům hlídacího medvěda
Skutečně nanejvýš originální kousek hardware si pro rodiče nachystal Microsoft. Jedná se o medvěda - robota, který ač označován za "hračku" obsahuje pod svým kožichem hutnou dávku železa - 4 mikrofony a 1 digitální kameru se speciálním módem...
Skutečně nanejvýš originální kousek hardware si pro rodiče nachystal Microsoft. Jedná se o medvěda - robota, který ač označován za "hračku" obsahuje pod svým kožichem hutnou dávku železa - 4 mikrofony a 1 digitální kameru se speciálním módem pro vyhledávání obličejů, což má dle výrobce usnadnit i velmi zaměstnaným rodičům dohled přes web nad dětmi. Celá věc funguje tak, že medvěd se standardně tváří apaticky jako každý druhý plyšák, ovšem pouze do chvíle, než se tatínek či maminka zaloguje, v tom okamžiku méďa začne hýbat hlavou a hledat syna či dceru. Nyní se zkuste vžít do role své ratolesti, když se podobný tvor začne rozhlížet a mluvit na ni, pak nutně dojde k situaci, kterou trefně komentoval jeden zahraniční čtenář: "Kdyby ten medvěd otočil hlavu o 180° a promluvil na mě, začnu se bát taky, a to je mi 30!"

Zatímco část internetové komunity se trochu paranoidně domnívá, že méďa s úsměvem žraloka po večerech poté, co všichni usnou, obchází dům a hledá nelegální software, jiní jej pokládají za zajímavý hold horroru o vraždící panence Chucky. Jedno se ale japonským specialistům z oblasti robotiky upřít nedá, jejich roboti působí jakýmsi nepopsatelným mile přitroublým dojmem, zatímco tento chlupáč... No však posuďte sami... :)



reklama