reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft o upgradu na W10: někteří si počkají

3.7.2015, Jan Vítek, aktualita
Microsoft o upgradu na W10: někteří si počkají
Operační systém Windows 10 přijde na trh na konci tohoto měsíce, a tak se Microsoft rozhodl, že nás bude informovat i o tom, jakým způsobem jej bude distribuovat, kdo bude mít přednost a kdo si počká.
Windows 10 přijdou na trh 29. července a každý, kdo na to má nárok, si může již zamluvit svou kopii systému. Nicméně je jasné, že řada ze zájemců nebude moci přejít na Windows 10 hned, jak budou k dispozici. Přednost dostanou jiní. Vedle toho se dozvíme i to, že podniky, školy a jiné organizace nakupující více licencí budou moci získat své klíče od 1. srpna.





Microsoft na svém blogu tvrdí, že svou kopii Windows 10 si rezervovaly už miliony uživatelů, a proto, aby předešel internetovým zácpám, bude zpřístupňovat možnost upgradu po vlnách. Nejdříve dostanou své kopie ale OEM partneři, kteří je nainstalují na nové počítače a jiná zařízení, která se začnou po 29. červenci prodávat, to je samozřejmé. Pak budou na řadě prodejci počítačů po celém světě, aby získali zkušenosti a mohli pomoci zákazníkům, kteří si již dříve zakoupili počítač s Windows 8.1, přešli na Windows 10 a s něčím si něvědí rady. Níže zobrazeným štítkem budou označena ta zařízení, která byla s Windows 10 již otestována, a mají tak bez problémů fungovat.





Co se týče široké veřejnosti, pak nejdříve se dočkají účastníci programu Windows Insider, tedy ti, kteří pomáhali Microsoftu s testováním systému. Následovat budou ostatní, přičemž Microsoft se chystá pružně reagovat na poptávku, takže v tomto ohledu nelze říci nic předem. Ještě před aktualizací bude náš počítač otestován, zda je s novým systémem kompatibilní a pak by se měla automaticky stáhnout potřebná data. Pokud v testu kompatibility vznikne nějaký problém, systém by měl nabídnout kontakt buď na autora problematické aplikace nebo výrobce hardwaru. Nicméně i pak bude možné Windows 10 nainstalovat, pokud se sami rozhodneme, že problém není vážný.

Vedle Windows 10 Pro a Windows 10 Home budou pro organizace připraveny verze Windows 10 Enterprise a Windows 10 Education, které se budou licencovat pomocí Volume Licensing Service Center (VLSC), a to od 1. srpna, jak už bylo uvedeno. Microsoft také už dříve uvedl a nyní potvrdil, že program Windows Insider bude pokračovat, takže jeho prostřednictvím i nadále budeme mít přístup k nejnovějším funkcím systému.

Zdroj: Microsoft Blog
reklama