reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft Office zdarma pro studenty s ověřeným e-mailem

23.9.2014, Jan Vítek, aktualita
Microsoft Office zdarma pro studenty s ověřeným e-mailem
V prosinci minulého roku společnost Microsoft spustila celosvětový program Student Advantage, který umožnil studentům škol a univerzit zdarma získat přístup k Office 365. Nyní byl přístup k této službě značně zjednodušen.
Již dříve tedy mohli studenti zdarma využívat Office 365, díky čemuž ušetřili nějakých 12 dolarů za měsíc. U nás tedy stojí roční předplatné Office 365 pro domácnosti cca 2400 Kč za rok. Dříve ale musela spolupracovat především studentova alma mater, která musela o službu požádat, založit účet a objednat na jménem studenta licenci na Offfice 365.





Nyní Microsoft školu jako prostředníka z této procedury vyjmul, neboť to pochopitelně způsobovalo zdržení a různé problémy. Nyní se tak studenti mohou obsloužit sami, takže pokud chtějí mít možnost zdarma využít Office 365, potřebují pouze školní e-mailovou adresu. Nicméně podmínkou je stál to, aby se škola jako celek (či alespoň její fakulta) přihlásila do programu Microsoft Volume Licensing.


A co všechno studenti od 13 let věku dostanou? Pochopitelně to budou poslední verze aplikací Microsoft Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Access a Publisher, které si mohou nainstalovat až na pět počítačů PC, Mac a také na mobilní zařízení (tablety s Windows nebo iOS). Na cloudovém úložišti OneDrive budou mít k dispozici celý 1 TB prostoru a dále tu budou připraveny webové aplikace Office Online.

Office 365 zdarma jsou připraveny také pro zaměstnance škol, což tedy vstoupí v platnost až se začátkem letošního prosince a na konci zprávy jsme se dozvěděli, že nová forma registrace pro studenty je už tedy otevřena, ale zatím jen pro Spojené státy. Do celého světa se rozšíří až někdy později v tomto roce.

Zdroj: TZ Microsoft

reklama