reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft opět prodlužuje podporu Windows 10 verze April 2018 Update

27.8.2020, Jan Vítek, aktualita
Microsoft opět prodlužuje podporu Windows 10 verze April 2018 Update
Firmy a instituce nemusí mít zájem přecházet na nové verze systému Windows 10 s takovou kadencí, jak by si Microsoft představoval. Ten ale naštěstí není tak neústupný, jak by mohl být, což předvedl i nyní. 
Jde tak o operační systém Windows 10 verze April 2018 Update (1803), který měl být původně z hlediska podpory zaříznut již v listopadu předchozího roku. Microsoft se ale rozhodl, že podporu edicí Enterprise a Education prodlouží o rok, čili do listopadu tohoto roku. To ale dle nejnovějších zpráv také neplatí, neboť podpora bude opět prodloužena, a to do května roku 2021. 
 
 
Microsoft k tomu říká, že tak reaguje na zpětnou vazbu uživatelů. Rozumí prý tomu, že se lidé uprostřed pandemie chtějí zaměřit raději na svou práci, než aby navíc ještě řešili upgrade operačního systému. Uvádí tak, že Windows 10 April 2018 Update Enterprise/Education budou až do následujícího května dostávat aktualizace prostřednictvím Windows Update, Windows Server Update Services nebo Microsoft Update Catalog.
 
Dá se však očekávat, že tím už benevolence Microsoftu opravdu končí, protože hned dvojnásobné prodloužení podpory je vskutku nebývalé. A Microsoft sám upozorňuje, že "po 11. květnu 2011 zařízení využívající edice Enterprise, Education a IoT Enterprise systému Windows 10 verze 1803 už nebudou získávat bezpečnostní aktualizace. Organizace by si tak měly naplánovat aktualizaci svých zařízení na nejnovější verzi Windows 10, aby i nadále získávaly podporu". 


reklama