reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft přestal vyrábět Xbox 360

21.4.2016, Jan Vítek, aktualita
Microsoft přestal vyrábět Xbox 360
Životnost konzolí Microsoft Xbox 360 se chýlí ke konci, neboť samotná tato firma oznámila, že ukončila její výrobu. Zákazníci si tak budou moci pořídit už pouze ty kusy, které jsou v prodejních kanálech a je jen otázka času, kdy zmizí i z nich.
Konzole Microsoft Xbox 360 je na trhu již od listopadu roku 2005, takže více než deset let. Ukončení její výroby ohlásil na blogu Xbox samotný Phil Spencer z Microsoftu, dle nějž tato konzole "pomohla redefinovat celou herní generaci Microsoftu", ať to znamená cokoliv. Vyjádřil ale také poděkování těm, kteří se na jejím vývoji podíleli a uvedl, že je na jejich práci pyšný.





Spence pak rekapituloval to, co celá platforma kolem konzole Xbox 360 přinesla. Spojeny jsou s ní oblíbené herní série jako Gears of War a zlaté časy zažila také série Halo. Xbox 360 také přinesla herní komunitu Xbox Live, takže se z ní stala více než jen herní mašina, ale také zábavní a komunikační centrum. Zapomenout také nesmíme na pohybové zařízení Kinect.

V průběhu uplynulých deseti let zařídily konzole Xbox 360 dle statistik celkem 78 miliard herních hodin a dalších 25 miliard zábavy prostřednictvím jiných aplikací. Nicméně je třeba také říci, že to není nejúspěšnější konzole své doby, alespoň s ohledem na počet prodaných kusů. Konzole Sony PlayStation 3 se prodalo o něco více, a to cca 83,8 milionu kusů.

Co ale ukončení výroby znamená pro majitele Xbox 360? Ti se nemusejí obávat, že by byly v nejbližší době odstřiženi od her či služeb. Xbox Live bude pro ně stále k dispozici, takže i online hraní, možnost využití aplikací. Stejně tak zůstane v obchodu nabídka více než 4000 her a až konzole opravdu skončí, její duch přetrvá díky funkci Xbox One Backward Compatibility i na Xbox One.

Zdroj: Xbox
reklama