reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft přidal své reklamy už i do Průzkumníku souborů

9.3.2017, Jan Vítek, aktualita
Microsoft přidal své reklamy už i do Průzkumníku souborů
Microsoft File Explorer (Průzkumník souborů) je nyní další místo, kde najdeme reklamy Microsoftu. Jedná se o další změnu, kterou firma připravila pro propagaci vlastních produktů a která ukazuje, že chce vydělávat především na službách.
Přeměna Microsoftu z firmy vydělávající na prodeji softwaru ve firmu, která vydělává na poskytovaných službách a tomu se přirozeně přizpůsobuje i její nabídka a bohužel v některých ohledech i její systém Windows 10. Ten už na mnoha místech zobrazuje reklamu na různé produkty, jako je Edge, OneDrive či Office 365 a nyní k těmto místům přibyl i File Explorer. Pokud ale používáte českou lokalizaci systému, těmto novinkám se spíše vyhnete. Čili na jednu stranu nám Microsoft nenabízí třeba českou Cortanu nebo jiné nejmodernější funkce systému Windows 10, ale na druhou stranu to znamená i to, že české Windows zatím ani nemají podobné reklamní výstřelky.





Otázka je, kam až bude Microsoft ochotný zajít a zda chce Windows 10 opravdu běžně používat pro zobrazování reklam, a to třeba i třetích stran. Aktuálně je to třeba reklama na placenou službu OneDrive, která už je pevně spojena s našim účtem na Microsoftu, kde mámě několik GB prostoru zdarma a pak si můžeme zaplatit třeba 1 TB plus aplikace Office 365 za uvedených 6,99 USD měsíčně. A jak je vidět z nabízených tlačítek, tuto nabídku můžeme nejspíše jen na čas schovat, neboť lze kliknout buď na Learn More pro další informace, nebo Not now, čili nyní ne.





Windows 10 tak opravdu začínají být prošpikovány různými reklamami na produkty Microsoftu, který si tak asi i postupně testuje, co jsou uživatelé ještě ochotni skousnout, než začnou více protestovat. A nyní jde navíc i o daleko více invazivní reklamu, která se zobrazuje namísto obsahu, jejž opravdu chceme vidět, čili na místě často používaných složek, které jsou odsunuty dolů.

Tato reklama navíc není spojena se stejnými nastaveními systému, které nám umožní deaktivovat reklamy na jiných místech. Takže pro její deaktivaci je třeba navštívit nastavení samotného File Exploreru (View > Options), kde je i volba Show sync provider notifications.

V minulém roce jsme tak probírali nejčastěji reklamy na samotné Windows 10, které se zobrazovaly ve starších systémech a poté, co byla oficiálně zrušena nabídka upgradu na W10 zdarma, se zase objevilo toto téma. Uvidíme, kam až bude Microsoft ochoten zajít.

Zdroj: Extremetech
reklama