reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft připravuje Office Mix, nový prezentační nástroj

22.4.2014, Jan Vítek, aktualita
Microsoft připravuje Office Mix, nový prezentační nástroj
Ve světě kancelářského balíku Microsoft Office se objevila nová aplikace, která dostala označení Office Mix. Momentálně je k dispozici pro testování, takže vybraní uživatelé si mohou vyzkoušet, jak se liší v porovnání s klasickým PowerPointem.
Microsoft nedávno představil kancelářský balík Office for iPad, aktualizoval Office Online a vypustil do světa Office 365 Personal. Slíbil ale i další změny a mezi ně evidentně patří také zbrusu nová aplikace Mix, která je nyní k vyzkoušení vybraným testerům na stránkách Microsoft Connect.





Office Mix je označen za interaktivní prezentační software a nejspíše bude cílen do oblasti vzdělávání. Má tak za úkol fungovat jako PowerPoint, ovšem s tím, že výsledné prezentace přemění na interaktivní online lekce, v nichž si uživatelé budou moci vyměňovat a sdílet dokumenty. Dle Microsoftu tu také budou nástroje pro záznam audia a videa, ručně psaného textu a také ukládání celých obrazovek. Bude tu také možnost do lekcí vkládat různé interaktivní části, jako jsou kvízy.

Výsledkem budou kompletní a komplexní prezentace, jež budou moci být sdíleny na Office Cloud, odkud si je uživatelé stáhnou jako připravené lekce, a to pomocí jakéhokoliv zařízení disponujícího webovým prohlížečem. Vyučující bude mít přehled o tom, kdo k jeho lekcím přistupoval a co v nich prováděl. Student s absencí tak může dostat možnost se doma podívat, co bylo ve škole probíráno, popřípadě se tak mohou zadávat individuální úkoly, atd.

Pokud si chcete Mix vyzkoušet, musíte mít k dispozici pozvánku s kódem, který si můžete vyžádat i na samotné stránce Microsoft Connect. A pro ty, kteří se přihlásili, ale nemají PowerPoint 2013, je připravena i 180denní verze této aplikace zdarma.

Zdroj: Hexus.net
reklama