reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft se ve videu chlubí novými aplikacemi pro W10

28.7.2015, Jan Vítek, aktualita
Microsoft se ve videu chlubí novými aplikacemi pro W10
Microsoft se v nově zveřejněném videu pochlubil novými aplikacemi, které přijdou jako součást systému Windows 10. Ten bude oficiálně vypuštěn do světa již zítra, takže není divu, že marketingové oddělení firmy pracuje naplno.
Pod tagem #UpgradeYourWorld začíná marketingové oddělení lákat veřejnost na nový systém Windows 10. A jedním z lákadel má být to, co mezi uživateli Windows 8 skončilo spíše fiaskem, tedy Windows Store s nabídkou aplikací a také jiného obsahu. Právě aplikace s moderním UI mají být už konečně dobře použitelné, přičemž máme v tomto případě na mysli Photos, Maps, Music nebo Movies & TV. Microsoft sděluje, že tato rodina aplikací sdílí podobné elegantní rozhraní a bude fungovat podobně na PC, tabletu, telefonu a OneDrive zajistí synchronizaci jejich obsahu.





Photos tak už nemají být aplikací, v níž si stěží prohlédneme fotky. S pomocí této aplikace si budeme tvořit kolekce fotografií s možností jejich zálohy na OneDrive, který poslouží také ke sdílení. Aplikace Maps nahradí nokiácké HERE a také Bing Maps, bude mít zcela nové uživatelské prostředí a vylepšené vyhledávání. Různé lokace na mapách si budeme moci připnout do Start menu a sdílet je mezi různými zařízeními. Součástí bude také navigace, která bude fungovat i offline, čili mapy budou uloženy lokálně a pak nám Microsoft slibuje také dopravní zpravodajství, informace o službách na daném místě a informace o možnostech hromadné dopravy.


Dále Microsoft doufá, že využijeme jeho aplikace Groove a Movies & TV. Ta první umožní poslouchat hudbu, tvořit si playlisty a mít přehled o nejnovějších hitech. Půjde tedy o konkurenta pro Spotify, a firma chce tak bezpochyby vydělávat na předplatném, které odemkne další možnosti bez přítomnosti reklam. Movies & TV umožní využít vlastní lokálně uložený obsah nebo si jej kupovat a stahovat z Windows Store (či třeba jen vypůjčit na omezenou dobu).

Aplikace Mail a Calendar mají také nabídnout více možností než kdy předtím. Mail třeba nabídne zabudovaný MS Word pro lepší editaci e-mailů s možností vkládat tabulky, obrázky, atd. Calendar zase umožní využít více kalendářů, například tedy osobní a pracovní, apod.


Nakonec se můžete podívat na video, v němž Mohammed Samji (Principal Group Program Manager, Microsoft) mluví o nových možnostech systému Windows 10, které budou uživatelé moci vyzkoušet hned od prvního dne.

Zdroj: Hexus.net

reklama