reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft sjednocuje obchody s aplikacemi na svých OS

14.4.2014, Jan Vítek, aktualita
Microsoft sjednocuje obchody s aplikacemi na svých OS
Microsoft na nedávné konferenci BUILD mluvil o univerzálních aplikacích pro systémy Windows, které bude možné jednou zakoupit a provozovat na více různých zařízeních. Nyní k takovémuto systému učinil první krok.
Microsoft tak oznámil, že o posledním víkendu upravil cenovou politiku, zjednodušil ji a připravil na příchod univerzálních aplikací pro systémy Windows, čím máme na mysli Windows 8, RT a Phone. V návaznosti na to byly také upraveny ceny některých aplikací v různých obchodech. Záměrem tedy je, aby uživatelé mohli jednu zakoupenou aplikaci používat na svém stolním počítači či notebooku, ale i tabletu či telefonu. To bude jistě výhodné pro něj samotného, ovšem i samotný Microsoft si od toho může slibovat lepší pozici svých systémů ve vysoce konkurenčním prostředí. Přilepšit si koneckonců mají i vývojáři, pro něž je dle Microsoftu nový systém příležitostí.





Obchod systému Windows 8 tak dostal nově využitelné cenovky 1 a 1,3 dolaru a 0,80 libry, které jsou prý v obchodu systému Windows Phone nejoblíbenější a tvoří celkem více než polovinu veškerých plateb.





Na konferenci BUILD Microsoft také uvedl, že má připraveny nové nástroje pro tvorbu aplikací z jednoho kódu pro PC, tablety a telefony (platí pro WP 8.1 a vyšší). Tyto nástroje mají zajistit, aby aplikace pracovaly a vypadaly podobně na všech platformách a potřebnou podporu prý dostalo také Microsoft Visual Studio 2013. Další informace o programování univerzálních aplikací budou zveřejněny v příštím týdnu.

Od dnešního dne také mohou vývojáři aktualizovat své pracovní telefony na systém Windows Phone 8.1, což tedy platí konkrétně pro ty, kteří se přihlásili k programu Windows Phone Preview for Developers. Nemusí tedy čekat na to, až jim aktualizaci přinese výrobce telefonu nebo operátor, ovšem na druhou stranu si tím mohou zneplatnit záruku a není žádná cesta zpět k Windows Phone 8.

Zdroj: Hexus.net
reklama