reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft spustil jednotný obchod ve Windows 10

10.4.2015, Jan Vítek, aktualita
Microsoft spustil jednotný obchod ve Windows 10
Loni v září jsme se mohli dozvědět, že Microsoft plánuje spustit obchod Store, který bude jednotný, a tedy určený pro všechny platformy, na něž budeme moci instalovat i Windows 10. Nyní byl již tento obchod spuštěn a Technical Preview.
Microsoft v poslední době začal velmi často aktualizovat systém Windows 10 ve verzi Technical Preview, což znamená nejen nová a nová sestavení, ale také nové verze aplikací, jež se samy aktualizují. Nový Windows Store bude po svém dokončení určen pro všechny podporované platformy, tedy pro PC, tablety, telefony, Xbox i zařízení zapojená v Internetu věcí.





V novém obchodě si tak budeme moci zakoupit aplikace, filmy, hudbu, seriály, hry a využít je na různých zařízeních. Aplikaci s již můžete tedy sami vyzkoušet, pokud si aktualizujete svůj systém Windows 10 Technical Preview. Potřebujete tedy nejnovější sestavení, přičemž nový obsah v aplikaci Store (Beta) by se měl objevit automaticky.

Objevila se tak i stránka Movies & TV, kde si budeme moci kupovat či jen na omezenou dobu pronajímat filmy i seriály a přehrávat si je v aplikaci Video Preview. Ovšem pro začátek se plánuje spustit prodej a pronajímání materiálu v USA, Kanadě, Rakousku, Dánsku, Finsku, Francii, Německu a několika dalších zemích, mezi něž ta naše zatím nepatří.

Video Preview přitom nabídne přehrávání i dalších multimédií, která jsme získali jiným způsobem, takže je nebude rozlišovat od těch ze Storu. Pracuje také na tom, aby aplikace zobrazovala i podrobnosti o každém filmu či seriálu, třeba informace o účinkujících či štábu. Nejdříve bude zpřístupněna možnost živého streamování videí a později přibyde možnost jejich stažení na lokální úložiště.

Čeká se na zprovoznění nabídky hudby, které má nastat "v příštích týdnech" a Microsoft nakonec uvedl, že pokud máte s novým Store v betaverzi problémy, bude rád za příslušnou zpětnou vazbu. Více se snad dozvíme na konferenci BUILD 2015, která proběhne ke konci tohoto měsíce.

Zdroj: Hexus.net
reklama