reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft stáhnul listopadové ISO Windows 10 z nabídky MCT

23.11.2015, Jan Vítek, aktualita
Microsoft stáhnul listopadové ISO Windows 10 z nabídky MCT
Přes uplynulý víkend Microsoft stáhl Windows 10 November Update ISO, takže ty již nejsou veřejně k dispozici. Jedná se tedy o aktuální sestavení 1511, které bylo až doposud k dispozici díky Media Creation Tool (MCT).
S pomocí nástroje Media Creation Tool (MCT) jsme si tedy mohli stáhnout celou instalaci Windows 10 Build 1511, která tak obsahuje nové listopadové aktualizace a je známá i jako Threshold 2. Microsoft o této verzi říká, že ji už může konečně "s jistotou doporučit" i firmám a organizacím, neboť se při její tvorbě zaměřil především na opravu různých chyb, navýšení výkonu, což tedy na první pohled není vidět. Uživatelé mohli zaznamenat spíše rozšířenou funkčnost Cortany a prohlížeče Edge nebo mírně upravené grafické uživatelské rozhraní.





Proč se tedy Microsoft rozhodl k tomuto kroku? Již krátce po příchodu listopadové aktualizce, která dorazila 12. 11., se projevilo, že lidé nechtějící čekat na to, až bude nová verze k dispozici na Windows Update, využívají právě Media Creation Tool. Díky tomu si mnozí ukrátili čekání, ovšem samotný Gabe Aul z Microsoftu jim takový krok doporučil, takže zde asi problém nebude. Mluvčí firmy k tomu nyní řekl, že důvodem stažení listopadových ISO je prostě fakt, že se ve firmě rozhodlo o nutnosti provádět aktualizace pouze přes Windows Update. Lidé si stále mohou stáhnout pomocí MCT příslušnou instalaci v podobě ISO, ale jde pouze o původní verzi z července.

Pak jim tedy nezbývá než si novější verzi opatřit jinou cestou, nebo akceptovat to, že nejdříve si nainstalují starou verzi systému a pak pomocí Windows Update stáhnou novou plus další aktualizace, což tedy není zrovna ideální způsob. Jediným oficiálním způsobem, jak se dostat k novým ISO instalacím, je stát se členem MSDN. Nyní je ale stále ještě živý odkaz na nástroj Windows 10 version 10586 Media Creation Tool, který sestavení 1511 nabídne, takže pokud ještě tuto verzi nemáte a potřebujete ji, stahujte.

Zdroj: Hexus.net
reklama