reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft Surface Hub pozdržen, jeho cena bobtná

28.12.2015, Jan Vítek, aktualita
Microsoft Surface Hub pozdržen, jeho cena bobtná
"Nástěnný počítač" Microsoft Surface Hub byl již jednou odložen, a to na prvního ledna příštího roku, tedy na tento pátek. Nyní je jisté, že přijde později a také že bude dražší, než bylo dříve uváděno. A už tehdy nemělo jít o nic levného.
Letos v létě se tedy Microsoft nechal slyšet, že Surface Hub přijde na samotném začátku nového roku a že větší model bude stát 20 tisíc dolarů a menší přijde na 7 tisíc. O jaký hardware ale jde? V podstatě jsou to velké nástěnné počítače, jež bychom si snadno mohli splést s televizory. Určeny jsou především pro firmy jako zařízení pro pořádání videokonferencí a pro spolupráci zaměstnanců na poradách, atp. Menší model má využít 55" obrazovku a větší pak 85" a hardwarová výbava bude zahrnovat Core i7 a Core i5 pro menší model, oba využijí 8 GB RAM a 128 GB SSD. Větší Surface Hub se pochlubí grafikou NVIDIA Quadro K2200 a menší se musí spokojit s integrovanou Intel HD. Dále tu budou dvě kamery, mikrofon a reproduktory a v balení také bude bezdrátová klávesnice a pera.





Microsoft nyní uvedl, že první zákazníci se svého Surface Hub dočkají na začátku příštího roku, ale už nemluví o prvním lednu, ale o prvním čtvrtletí. Výše zmíněné ceny platily pro předobjednávky Surface Hub a pokud si je bude chtít někdo objednat nyní, zaplatí v obou případech o 2000 dolarů více, čili 9000 a 22000 USD, což na naši měnu činí slušných 222.000 Kč a 493.000 Kč. To je poměrně dost za počítač s běžným hardwarem a velkou obrazovkou.





Microsoft se prý k navýšení ceny Surface Hub rozhodl čistě na základu vlastního přehodnocení toho, jakou částku firmy ještě za takové zařízení budou akceptovat. Firma prostě zvážila aktuální stav trhu a jeho příležitosti a vzala v potaz "unikátní možnosti pro spolupráci", které Surface Hub nabízí. Nyní tak Microsoft věří, že 9 a 22 tisíc dolarů jsou ty pravé ceny za taková zařízení.

Microsoft Surface Hub byl představen před necelým rokem jako jedno ze zařízení chystaných pro systém Windows 10 a aplikace OneNote, Skype for Business a Microsoft Office.

Zdroj: Hexus.net
reklama