reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft umožňuje import poznámek z Evernote do OneNote

11.3.2016, Michal Hala, aktualita
Microsoft umožňuje import poznámek z Evernote do OneNote
Microsoft vytáhl v rámci konkurenčního boje na Evernote, hlavního konkurenta svého softwaru pro sběr poznámek OneNote, nový nástroj OneNote Importer. Ten umožňuje převést poznámky z Evernote do OneNote.
Pokud sami používáte nějaký software pro sběr poznámek, tak nejspíš víte, o čem je řeč. Pokud ne, vysvětlení je tady: Evernote a OneNote jsou dvě nejrozšířenější aplikace pro tvorbu poznámek. Takže zákonitě mezi nimi panuje docela ostrá konkurence. Mít v rukávu eso v podobě podobného nástroje pro konverzi (resp. import) dat z konkurenční platformy na vlastní může tudíž představovat dost významnou výhodu.


Logo OneNote


Nástroj je v současné době k dispozici pro Windows od verze 7 nahoru a podle vyjádření Microsoftu bude k dispozici v řádu měsíců i pro Mac (OS X). Na druhou stranu, pokud uživatel s OneNote na Windows importuje poznámky z Evernote, ty se poté samozřejmě automaticky synchronizují mezi všemi aplikacemi OneNote, které používá, což může zahrnovat také Mac, iOS i Android. Takže jednou importujete a pak se o vše postarají vaše aplikace OneNote vzájemně propojené prostřednictvím cloudu Microsoftu.

OneNote je vůbec zajímavá záležitost, je zdarma na všech již zmiňovaných platformách, případně je k dispozici jako součást Office, zatímco konkurenční Evernote je zadarmo jen v základní verzi Basic, vyšší verze už jsou placené. Za Plus je roční poplatek 25 USD, za Premium 50 USD a za Business 120 USD. Samotný nástroj OneNote Importer můžete zdarma stahovat tady.

Každopádně tímhle krokem Microsoft významně usnadnil život uživatelům, kteří uvažují o přechodu z Evernote na jeho vlastní řešení.

Zdroj: ZDNet
reklama