reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft v posledním čtvrletí vydělal více díky cloudu

23.10.2015, Jan Vítek, aktualita
Microsoft v posledním čtvrletí vydělal více díky cloudu
Společnost Microsoft zveřejnila své finanční výsledky za poslední kvartál, který u ní skonči 30. září. Jedná se o první kvartál fiskálního roku 2016, za nějž firma vydělala 4,6 miliardy dolarů, a to je více, než se předpokládalo.
K lepším výsledkům firmy Microsoft dopomohly především růst jejího cloudového byznysu. Za první kvartál fiskálního roku 2016 firma utržila 20,4 miliardy dolarů, z čehož činí zisk 4,6 miliardy. A jak analytici podotýkají, je to již devátý kvartál v řadě, za který Microsoft dosáhl lepších výsledků, než se předpokládalo.





Díky těmto výsledkům se akcie Microsoftu dostaly na patnáctileté maximum a nyní jsou zhruba na dvojnásobku v porovnání s rokem 2011. Satya Nadella k těmto výsledkům řekl, že firma učinila velký pokrok ve všech třech hlavních oblastech, na něž se nyní zaměřuje. Jedná se o operační systém Windows 10, kancelářské Office 365 a také o cloudovou výpočetní platformu Azure. S ní spojené tržby se za pouhý rok více než zdvojnásobily a stejně tak se zdvojnásobil i počet uživatelů.





Office 365 přitom za rok vyrostly o 70 % a nyní mají 18,2 milionu předplatitelů, takže za jeden kvartál přibyly cca 3 miliony. Serverové produkty a cloudové služby rostly o 13 %, uživatelů Xbox Live je 39 milionů, tedy o 28 procent více, ovšem divize Personal Computing šla s tržbami dolů o 13 procent (o 17 dle GAAP principů) a tržby spojené s mobilními telefony klesly rovnou o 54 procent. Tento kvartál je také vůbec první, za nějž služba Bing spuštěná již v roce 2009 vykázala zisk.

Zdroj: Hexus.net
reklama