reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft ve Windows 10 zcela předělá Malování

10.10.2016, Jan Vítek, aktualita
Microsoft ve Windows 10 zcela předělá Malování
Microsoft právě pracuje na výrazné přeměně aplikace Malování (Paint), kterou chystá pro systém Windows 10 a my si ji můžeme vyzkoušet již nyní. Nepůjde přitom jen o přepracované uživatelské rozhraní, ale o výrazný krok dopředu.
Microsoft Paint byl vždy brán jako naprosto základní aplikace pro bitmapové kreslení, která sloužila především v nouzi. Nyní už se tak v Redmondu rozhodli, že je na čase, aby Malování dostalo nejen nový kabátek, ale také zcela nové funkce, takže začali pracovat na zcela nové verzi, která bude mít s původní aplikací pramálo společného. I nadále v ní ale budeme moci kreslit základní obrazce a využívat sotva pár barev. Jenomže pak je tu i možnost tvořit 3D scény, jak ukazuje následující video:


Můžeme si tak velice jednoduše nakreslit obrys rybky, kterou pak aplikace automaticky převede do 3D a pak si ji budeme moci upravovat, zasazovat do prostředí s dalšími objekty, atd. Video toho o moc více neukazuje, ale už z toho mála je vidět, že nové Malování bude zcela jiné než to staré. Je také samozřejmé, že Microsoft se snaží novou aplikaci předvést na tabletu Surface, kde je výhodná především možnost použití digitálního pera Surface Pen.






Otázka je, jaké možnosti budeme mít při tvorbě a úpravě 3D objektů, což zatím nelze říci, protože aplikace je stále ve vývoji. Microsoft také chce kolem ní vybudovat celou komunitu pro sdílení obrázků, 3D modelů a jiné tvorby.

Firma již také potvrdila, že 26. října v New Yorku v 10 hodin místního času odstartuje událost "Imagine what you'll do". Na ní se o novém Malování dozvíme více, ale už nyní si můžeme pracovní verzi aplikace nainstalovat dle italského blogu, kde najdete návod, s nímž vám může pomoci služba Translate firmy Google.

Zdroj: Windows Blog Italia
reklama