reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft vypustil aplikaci pro 3D tisk pod Windows 8.1

18.11.2013, Jan Vítek, aktualita
Microsoft vypustil aplikaci pro 3D tisk pod Windows 8.1
K dnešní zprávě o nové cenově dostupné 3D tiskárně se hodí informace o nové aplikaci 3D Builder, která se nyní stala součástí operačního systému Windows 8.1. Schopnost 3D tisku tedy bude jeho součástí, což jen ukazuje na jeho vzrůstající popularitu.
Je tedy možné, že budeme moci využít aplikaci Microsoft 3D Builder i s tiskárnou jako Visions3DPrinter, která byla představena rovněž v dnešní den. Jedná se tedy o jednoduchý software přizpůsobený dotykovému rozhraní Metro, který má plug and play podporu různých 3D tiskáren a také podporuje řadu 3D formátů.





Microsoft tak slibuje čisté a jednoduché uživatelské rozhraní a už dle screenshotů je jasné, že to žádná Maya nebude. Nejde totiž ani o software, v němž bychom si mohli sami tvořit modely, ač to jeho název tak trochu naznačuje. Dle výrobce nám tato aplikace umožní prohlížet, připravovat a tisknout vybrané 3D modely na tiskárnách kompatibilních s Windows 8.1.





Budeme tak moci nastavit kvalitu výstupu a také upravit velikost tištěného modelu. Maximálně budeme moci jednotlivé objekty na sebe vrstvit nebo je prolnout, aby vzniklo něco nového.





Firma na svém blogu také uvedla, že tato aplikace bude již brzy podporována různými výrobci 3D tiskáren, a to ještě v tomto roce, což se týká firem 3D Systems, MakerBot a TierTime. Zrovna MakerBot již prý vypustil do světa příslušné ovladače. Microsoft tedy hodlá napomoci rozšíření 3D tisku mezi masy a skutečně to vypadá, že tu máme pro nejbližší roky novou hračku, kterou bude zanedlouho prostě potřebovat každý, stejně jako dnes tablety.

Zdroj: Hexus.net
reklama