reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft vyvíjí nástroj pro portování doplňků z Chrome do Edge

20.3.2016, Milan Šurkala, aktualita
Microsoft vyvíjí nástroj pro portování doplňků z Chrome do Edge
Microsoft Edge je internetový prohlížeč, který se zatím nedočkal žádné větší obliby kvůli velmi omezeným možnostem. Doplňky podporuje až poslední verze a nabídka je velmi malá. Proto vyvíjí nástroj pro konverzi Chrome doplňků do Edge.
S internetovým prohlížečem Edge společnost Microsoft dosud moc neuspěla. Zásadním nedostatkem jsou omezené funkce a dlouhou dobu neexistující doplňky. Ty přišly až s poslední verzí (ta je nyní dostupná jen pro testery) a prozatím jsou v nabídce jen tři doplňky. Do konce roku by se měly objevit další (např. AdBlock, LastPass, Evernote), ale i tak by byla nabídka velmi chudá. Proto v Microsoftu vyvíjí nástroj, který umožní snadné a rychlé portování doplňků z internetového prohlížeče Google Chrome do Microsoft Edge.


Microsoft Edge logo


Pro vývojáře by tak neměl být problém vytvořit verzi jak pro oblíbený Chrome, tak i s minimem námahy vytvořit Edge variantu. Nemusel by se tak opakovat problém s mobilními telefony s operačním systémem Microsoft, pro které většina vývojářů nechce vyvíjet aplikace kvůli malému zastoupení na trhu a ne vždy až tak snadnému vývoji verzí pro různé platformy. Můžeme zmínit, že Microsoft Edge má dnes 4 % desktopového trhu. Nový nástroj zatím není hotový a nepodporuje všechna potřebná API.

Zdroj: winbeta.org, theverge.org
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama