reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft xCloud dnes startuje: 150 her u nás i na Slovensku

15.9.2020, Jan Vítek, aktualita
Microsoft xCloud dnes startuje: 150 her u nás i na Slovensku
Microsoft dnes spouští službu xCloud a jak slíbil, týká se to celkem 22 zemí včetně České republiky a Slovenska. Zveřejněn byl také seznam více než 150 her, které si budeme moci libovolně hrát v rámci předplatného. 
Jak bylo uvedeno v srpnu, od 15. září se spouští betaverze propojených služeb Xbox Game Pass a xCloud, takže jedno předplatné budeme pravidelně posílat za možnost hrát streamované hry z cloudu, a to z výběru více než 150 titulů. Je zajímavé, že tiskovka stále mluví o více než 150 titulech, když ve skutečnosti je jich více než 170 a konkrétně pak 172. Za takovou nepřesnost ale asi nikdo Microsoftu spílat nebude. 
 

Xbox Game Pass Ultimate čítající obě služby naráz nás přijde na 1 dolar za první měsíc a pak už pravidelně 15 dolarů za měsíc. Zde máte k dispozici přehled hardwaru, který bude možné pro takové hraní využít. Jako dodatečnou výbavu pak můžeme různé ovladače včetně Xbox One Bluetooth Wireless či PlayStation DualShock 4 nebo jiné od firem 8BitDo, Nacon, PowerA a Razer. xCloud by měl být ale k dispozici i pro PC
 
 
Pro hraní na mobilních zařízeních budeme potřebovat příslušnou aplikaci pro Android, přičemž pro řadu Samsung Galaxy je připravena zvláštní aplikace, která obsahuje i obchod. 
 
Microsoft, ačkoliv nabízí xCloud jako betu, mluví o stabilitě služby a ostatně právě kvůli jejímu zajištění bude zpočátku k dispozici jen ve 22 zemích, než se přejde na nabídku pro celý svět. Slibuje také, že o Vánocích si budeme moci zahrát to nejlepší z nabídky EA Play bez příplatku.  


reklama