reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
10.12.2014, Jan Vítek, aktualita
Kevin Turner, COO společnosti Microsoft, promluvil o budoucnosti operačního systému Windows z finančního hlediska. Jeho některé myšlenky potvrzují to, co jsme již slyšeli o Windows 10, ovšem Turner hovořil i o budoucím vývoji systému.
Pavel Matějka (1571) | 16.12.201415:00
Představa, že by užíval na dvou zařízeních stejné služby je totiž naprosto mimo ­- spíš to bude člověk s jedním zařízením ­(noťasem a pod.­), nebo i s více zařízeními, ale který bude využívat dvoje různé služby ­- pro firmu a pro sebe.

A taky mě baví vlhké sny linuxáků ­- při každé možné i nemožné příležitosti prorokují hromadný přechod lidstva na linux a ten se nějak ne a ne konat. Jakpak to dopadlo s koncem podpory XP, no? Kolik lidí přešlo na linux, tedy kromě vašich babiček a dědečků, o kterých to pokaždé píšete? Od dubna do listopadu 2014 Windows o 0,68% posílily a linux o 0.28% ­- spadl...
Odpovědět0  2
Tominospk (37) | 13.12.201415:15
Já si spíš myslím, že jim jde o to, aby uživatelé a především firmy posílali svoje Know­-How někam, kde si to budou mezi sebou přebírat za úplatek velké společnosti v USA. Což takový třeba věděc na stopě převrtaného léku a amíci budou mít celou dobu přehled o tom jak se lék vyvíjí... To prostě smrdí. Velké firmy ví, že Cloud je o ničem, možná tak pro někoho, kdo nemá co zkrývat.
Odpovědět2  1
tom.zeroone (4) | 16.2.201521:47
Cloudové řešení od Microsoft je primálně pro malé a střední firmy, které se s tímto problémem vůbec nepotýkají. Třeba takový marketingový plán či business plán neukrade takové firmě nikdo. proč? protože je ty firmy ani nemají :­)
Pokud cloudu nevěříte, máte možnost vždy si soubory nosit na flash, ale to není ono. :­) Zkuste cloud zdarma v trial a uvidíte rozdíl: http:­/­/ms­-office­-365.cz­/vyzkouset­/

Odpovědět0  0
Veles (6) | 11.12.20147:00
Jestli cloud, tak konec.
Nikdy nebudu věřit něčemu, co nemám na stole.
Abych začal probírat linuxové distribuce.
Odpovědět2  0
šarik. (58) | 10.12.201413:14
Jestli toto splní, tak vidím budoucnost Linuxu na desktopu v těch nejzářivějších barvách.
Odpovědět4  0
Jimmz147 (145) | 10.12.201414:58
Ač v drtivé většině případů používám Windows, bude přechod na Linux v případě splnění výše zmíněného jasnou záležitostí. Jako možnost bych to viděl ve firemním prostředí, kde by byl soukromý cloud ­(v podstatě tenký klient­). Chtěl bych zdůraznit slovo soukromý, protože jsem viděl několik firem, co zkoušely naběhnout na čistě cloudový OS a dost zaplakaly nad výsledkem.
Odpovědět3  0
tomasjerry (207) | 11.12.20149:18
Zazil som to osobne a mozem povedat, ze v nasom prostredi je to nemozne. Uz pri vecsom pocte tenkych klientov ­(1000­) je potrebne mat min 5 velmi silnich serverov. Uzivatelia su strasne lemravy, niektory od zaciatku svojho posobenia nevymazali jediny subor, takze tak na strorage bol enormny. Firma zistila, ze udrziavanie takejto infrasturtury je neekonomicke, stalo to viac ako nakupit 1000 PC ­(kancelarske­) s vlastnym HDD. Nehovoriac o tom, ze to neustale malo problem so sucinnostou napriklad s SQL alebo SAP. Ak uzivatel pouzival oba systemi, a zatazil tenkeho klienta poriadne, ten jednoducho zamrzol, dosla pamet. Updatovat vsetkych klientov na min 8 GB, pricom spec uzivatelia potrebuju 16 GB je zase neekonomicke, odhliadnuc od toho, ze sa investicia nikdy nevrati, server zostarne a prestane vyhovovat skor ako by to bolo ekonomicky zaujimave. Nastastie od toho firma ustupila a zostalo len jedno oddelenie s 16 ludmi, ktory maju tenkich klientov.
Odpovědět3  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.