reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft za poslední čtvrtletí utržil 20 miliard USD

25.4.2014, Jan Vítek, aktualita
Microsoft za poslední čtvrtletí utržil 20 miliard USD
Microsoft se pochlubil svými výsledky, které se týkají třetího kvartálu fiskálního roku 2014, který skončil s letošním březnem. Za toto období společnost vykázala tržby přes dvacet miliard amerických dolarů.
Tržby dosáhly přesně 20,4 miliard USD, z čehož činí hrubé rozpětí 14,46 miliardy, zisk z výrobní činnosti 6,97 miliardy, čistý zisk 5,66 miliardy, což je 0,68 dolaru na akcii. Zástupce Microsoftu to komentoval tak, že výsledky tohoto kvartálu ukazují na to, že firma využila příležitostí, které jí připravily mobilní a cloudové technologie a také se velmi projevila vzrůstající obliba služby Bing a online kancelářského balíku Office 365 Home.





Pak nám Microsoft také vypíchl důležité body, mezi něž patří růst divize Devices and Consumer, jejíž tržby byl navýšeny o 12 procent na 8,3 miliardy a pak rostl i prodej OEM licencí systémů Windows o 4 procenta. Počet uživatelů Office 365 Home vzrostl na 4,4 milionů, přičemž na začátku roku jich bylo o milion méně a to se projevilo ve stoprocentním růstu tržeb spojených s tímto produktem. Rostl také příjem z reklam na Bingu, a to o 38 %.

Co se týče hardwaru, pak Microsoft prodal rovné dva miliony všech konzolí Xbox, mezi což se počítá 1,2 milionu Xbox One a vzrostly také tržby z prodejů tabletů Surface, a to o 50 % na 500 milionů. Microsoft si také pochvaluje růst svého databázového systému SQL Server a upozornil na příchod produktů SQL Server 2014 a Power BI for Office 365.

Nový SQL Server 2014 nabídne snadné propojení s cloudovými technologiemi, což umožní i samoobslužné nástroje pro business intelligence - Power BI.

Zdroj: techPowerUp
reklama