reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft zrušil a poté ihned obnovil prodej Windows 7

9.12.2013, Jan Vítek, aktualita
Microsoft zrušil a poté ihned obnovil prodej Windows 7
Microsoft se v uplynulém víkendu postaral o menší pozdvižení, když nejdříve zrušil prodej operačního systému Windows 7, aby jej poté ihned obnovil. Dnes by byl přitom už dle tradičního přístupu firmy čas poslat Windows 7 do důchodu, ovšem nestalo se tak.
Microsoft totiž obvykle zhruba rok po příchodu nového operačního systému Windows ruší prodej toho starého v podobě Retail verzí, které si můžeme v obchodě koupit samostatně. A další rok poté se ruší i prodeje OEM verzí, čili předinstalovaných OS na prodávaných počítačích. Přesně to o víkendu potkalo i systém Windows 7, ovšem Microsoft ihned poté jeho prodej obnovil a do tabulky k datu konce prodeje vepsal "to be determined", čili o tom se ještě rozhodne. Tabulka tak stále ukazuje konec prodejů Windows 8, jež se mají dle očekávání stáhnout rok po příchodu Windows 8.1, ale Windows 7 se staly protekčním dítkem.





A není divu, když jde o velmi populární systém, jenž uživatelům stále stačí a roli samozřejmě hraje i nechuť přejít na nové uživatelské rozhraní. Je tak možné, že Windows 7 přežijí i původní Windows 8, což by nebylo velké překvapení, neboť na trhu už je jejich vylepšený nástupce - Windows 8.1.

Co se týče prodejů operačních systémů Microsoftu, pak zrovna v minulém měsíci byl zaznamenán vzestup u systému Windows 7, jenž se tak prodal ve více kopiích než Windows 8.X. Možná že i to přispělo k rozhodnutí Microsoftu neukončit prodej Windows 7. V praxi by to však zákazníci stejně možná ani nepostřehli, protože na skladech obvykle bývají velké zásoby. Amazon má dokonce i teď stále v nabídce Windows Vista nebo XP.

Zdroj: Hexus.net
reklama