reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft zvyšuje odměny za nalezené chyby

10.8.2015, Jan Pánek, aktualita
Microsoft zvyšuje odměny za nalezené chyby
Každý větší výrobce softwaru má program, ve kterém odměňuje lidi za nalezení a ohlášení chyb. Stejný program má i Microsoft, nyní dočasně zvyšuje odměny, které za chyby lidi obdrží za všechny typy odhalených zranitelností.
"Zvyšujeme maximální odměnu programu Bounty for Defense z 50 000 dolarů na 100 000 dolarů [z asi 1,23 milionu na 2,46 milionu Kč]," řekl Jason Shirk, který se věnuje bezpečnosti v Microsoftu.

"Jsem rád, že mohu oznámit, že spouštíme bonusové období hledání zranitelností v našem programu Online Services Bug Bounty. Všechny výplaty v tomto období budou dvojnásobné oproti dosavadním," dodal Shirk.

"Toto navýšení odměn do programu Microsoft Bounty bude součástí pečlivého bezpečnostního programu Microsoftu. Tyto odměny budou probíhat vedle Security Development Lifecycle, Operational Security Assurance a dalších širokosáhlých testů našich služeb a produktů," zakončil Shirk.





Tento program bude pro Microsoft velmi důležitý, protože právě dostal na trh nové Windows 10, které mohou obsahovat kritické chyby, takže je potřeba, aby byly včas odhaleny. Období, kdy budou zvýšeny odměny, končí 5. října.

Zajímavé je, že Microsoft za posledních 30 měsíců vyplatil na odměnách 724 014 dolarů (skoro 18 milionů Kč) 566 hledačům chyb. Největší odměna byla 10 000 dolarů a průměrná 200 dolarů. Mimo tento program ještě Microsoft vyplácel další velké peníze, třeba 125 000 dolarů za chybu v IE.

Zdroj: eweek.com
reklama