reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
11.12.2015, Michal Hala, aktualita
Z Redmondu omylem (nebo záměrně?) unikly na web informace o rozšířeních pro jeho prohlížeč Edge. Jsou téměř totožné s rozšířeními pro prohlížeč Googlu Chrome. Dočkáme se jich už v nejbližší době?
Pavel Matějka (1578) | 14.12.201518:08
MS se přímo snaží, aby weby posílaly do Edge stejné verze stránek, jako do Chromu. Proto tak nastavil identifikaci browseru.
Odpovědět0  0
Puppy8 (158) | 12.12.201519:44
No me zase nesmi domu nic v cem ma prsty Google. Inu nekdo radsi plati penezi Microsoftu, jiny zase osobnimi daty a bezpecnosti Googlu ­(jeho jediny zdroj prijmu­) :­-­)

Osbne povazuji jak IE tak Chrome za nepouzitelny ­(kazdy z jineho duvodu­) a jedine co se jeste da pouzivat je Firefox. V nem se da dokonce i jeste neco nastavit a zmenit. Pokud nebudou mit rozsireni IE takove moznosti jako XUL ve Firefoxu, tedy zmenit vsechny UI prvky, je to k nicemu. Nepotrebuji tlacitko ­"Back­" pres pul obrazovky, staci mi mensi ... a tak je to se vsim ostatnim. Stejne tak chci samostany radek pro URL a vyhledavac ­(zkuste si najit neco o slove ­"localhost­") atd.

Problem s prehravanim videa je v paskvilu zvanem HTML 5. Kazdy prohlizec podporuje jine kodeky, neexistuje zadny standard na kterem by se shodli. A samozrejme Google tlaci svuj format, tak jako kdysi Microsoft. Jenze u Google nad tim jasate, ze :­-)
Odpovědět0  0
Mr.Lolendo (259) | 12.12.201513:50
Edge je shit kterej nezachrání ani doplňky. Já osobně nepotřebuji prohlížeč s doplňky. Potřebuji rychlí, přehledný prohlížeč se základními možnostmi které prostě většinou chybý. Jako vložit a jít. Duplikovat tento panel, Speed Dial, adblock, blokování sledování, integrovaný správce hesel a maskování emailu, uložit stránku do PDF,...
Odpovědět0  2
Pavel Matějka (1578) | 12.12.20159:28
jestli to MS pojme doopravdy jako univerzální aplikaci a například Adblock půjde nainstalovat i do Edge ve Windows 10 Mobile.
Odpovědět0  0
P.Orka (40) | 12.12.20159:15
Zdravím pánové,
dlouho jsem byl zastáncem prohlížečů MS a přes všechny názory, které na ně panují jsem je používal. Nejprve IE, po příchodu Win 10 Edge a znovu IE. Neustále jsem měl problém s přehráváním videa. Problém byl na YouTube nebo na Streamu. Při přehrávání se obraz sekal, zvuk šel dál, ale obraz stál. Postavil jsem nová počítač a vše se opakovalo ­- tím jsem vyloučil problém v HW. Přešel jsem tedy na Chrome a ejhle, veškeré problémy jsou pryč. Navíc nemám problém se synchronizací kalendářů v PC a v telefonu s Androidem, rovněž synchronizace pošty je rychlejší.
Tak že pro mě už přichází rozšíření Edge pozdě.
Jen pro úplnost, když jsem ladil nastavení pro Stream, našel jsem v návodu na konci větu ­- Nepoužívejte IE, je to odpad. ­- prve mě to pobavilo...
Odpovědět0  0
Pavel Matějka (1578) | 12.12.20159:25
To je zajímavé, používám IE od verze 1.5 a NIKDY se mi nesekalo video na Youtube ani jinde. A kupodivu pro Stream nemusím nic ladit, prostě si pustím, co chci...
Odpovědět2  0
JUWARE (489) | 13.12.201511:07
Ohledně těch videí, mě osobně se stávalo na ČSFD v Google Chrome, že po přehrání videa přestala stránka odpovídat, ale v IE­/Edge to nedělalo. Teď už to nedělá, asi s tím někdo něco udělal.
Pokud používám proxy server z jiné země, tak Chrome mi jej velmi často ignoruje a stránka se stále zobrazuje stejně, jako pro ČR, ale v IE mi naskočí jako pro uživatele dané země ­(např. USA­). Tedy ceny nejsou v eurech, ale dolarech apod.
Primárně používám Chrome, ale občas to prostřídám s IE. Edge jsem spíš jen tak zkoušel, ale nějak mu nemohu přijít na chuť, stejně tak jak jsem nikdy nedokázal přijmout za vlastní rozhraní Firefoxu, nebo Opery.
Kdysi jsem používal Netscape, ale to už je hodně dávno, pak Maxthon a Safari, které se však moc dlouho na mém PC neohřálo. Safari bylo ­(alespoň tehdy­) oproti ostatním šíleně pomalé, nefungovalo jak by mělo a ani se mi nelíbilo.
Když se vrátím k prohlížeči Edge, tak si myslím, že má velký potenciál, ale chce to na něm ještě hodně zapracovat a to nebude jen tak hned ­(Vtipné je, že některé stránky rozeznaly Edge jako Chrome ve starší verzi. Člověk by spíš čekal, že si budou myslet, že se jedná o IE, ale to je jen tak na okraj pro zajímavost­).
Odpovědět1  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.