reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

mmO2 XDA od T-mobilu v ČR už každým dnem k mání

7.10.2002, Zdeněk Michálek, článek
mmO2 XDA od T-mobilu v ČR už každým dnem k mání
Jak se blíží den, kdy se konečně i na českém trhu skutečně objeví lokalizovaná verze T-Mobile MDA (jako OEM výrobku XDA od mmO2 XDA), čím dál více českých čtenářů zajímají doplňující informace o tomto zajímavém PocketPC PDA.
Pro ty, kteří by snad nevěděli o co jde:

Už koncem května 2002 anglická firma mmO2 (jinak bezdrátová "odnož" British Telecom) začala vyrábět nový PocketPC PDA. Na tom by nebylo nic zvláštního: tento ale už od základů byl navržený jako komunikátor, tj. včetně integrované GSM/GPRS částí pracující na"evropských" kmitočtech 900/1800 MHz. Vzápětí byl v diskuzích uživatelů pasován na "nejlepší PocketPC komunikátor" (přesněji PocketPC Phone Edition), který je na současném trhu k dispozici.

Situace se zřejmě změní po plánovaných podzimních premiérách konkurenčních PocketPC komunikátorů (včetně LOOXu konečně doplněného o GSM modul), přesto se však jedná o zajímavý a - podle názoru jeho uživatelů - hlavně dobře použitelný komunikátor. Nic na tom nemění ani fakt, že z hlediska dnešního trhu je PDA část již poněkud zastaralá (malá paměť, málo barev, zastaralý procesor).

Největší zajímavostí však bylo, že tento PDA do svého portfolia prakticky ihned po jeho uvedení na trh zařadil i gigant T-mobile. Přednost samozřejmě měly největši trhy (Anglie, Německo), s relativně malým zhruba čtyřměsíčním zpožděním se však tento přístroj dostává i na český trh.



Podrobné parametry najdete v naší databázi, pro zopakování alespoň základní parametry:

OSPocketPC 2002 Phone Edition
Rozměry73 x 130 x 18 mm mm (š x v x t)
Hmotnost200 g

ProcesorIntel Strong ARM SA-1110 206 MHz
Paměť ROM32 MB
Paměť RAM32 MB

DisplejTFT transflexnívní
Rozlišení240 x 320
Barevnost4096 barev

SlotyMMC
RozhraníUSB, InfraRed
BaterieLiPol, 1500 mAh


Podle našich informací na českém trhu sice stále není reálně dostupný, tato situace by se však měla změnit během několika dní či týdnů. Prodávat se bude za dotovanou cenu 14.999 Kč (18.298.80 vč. DPH),resp. bez dotace za 20.499 Kč (25.008,80 Kč vč. DPH).

"Nedotovaná" cena není ve světle nově uváděných PDA modelů s "pomalým" XScale na 250MHz příliš dobrá, zhruba 15.000 Kč za dotovaný model se však dá prohlásit za cenu přijatelnou.

Bližší informace najdete na českých stránkách T-mobilu, kde je přístroj nabízen pod označením MDA (Mobile Digital Assistant).
reklama