reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Modbox: simulace fyzikálně reálného světa pro HTC Vive

14.12.2015, Jan Pánek, aktualita
Modbox: simulace fyzikálně reálného světa pro HTC Vive
Headsety pro virtuální realitu dávají hrám úplně jiný rozměr. Vývojáři z Alientrap to moc dobře ví, a proto odhalili trailer a informace k nové zajímavé hře s názvem Modbox, kde si hráč bude moct vše vybudovat.
Modbox vypadá jako zábavný virtuální svět, který je neobvykle přesvědčivý, co se fyzikálních zákonů týče. V traileru můžeme vidět, že je možné hrát golf, střílet z pistole nebo třeba hrát basketball. Zároveň se nám však díky virtuální realitě otevírají možnosti, jaké bychom ve skutečnosti využívat nemohli.


Zábavné virtuální hřiště Modbox je pro platformu SteamVR a díky podpoře bude tato hra hratelná na headsetu HTC Vive, časem se však objeví i další headsety spadající pod SteamVR. HTC Vive používá na rozdíl od konkurence tzv. Lighthouse. Tomuto zařízení pomáhají zvláštní senzory na samotném headsetu a poté senzory rozmístěné po místnosti, a tím pádem dokáže Lighthouse snímat pohyby celého těla. Více o HTC Vive se můžete dočíst v článku o headsetech pro virtuální realitu, který jsme psali již dříve.

Hlavní myšlenka Modboxu je následovná: dát vám k dispozici nástroje a objekty k vytvoření vašeho vlastního hřiště v prázdném prostoru. Na stvořitele si zahrajete pomocí ovladačů, kterými budete celou hru řídit a ovládat, i když ovládání může tak být poněkud kýčovité.

Materiály by se měly chovat stejně jako ve skutečnosti, takže můžete rozbít sklo a naopak kov potřebuje k poškození hrubou sílu. Ve videu je dále vidět, že si do své hry můžete zasadit koše na košíkovou, terče pro revolvery, ale své vlastní objekty si můžete postavit z jednoduchých tvarů sami. Hra tím pádem dává důraz na individualitu a vy si vše můžete vybudovat podle sebe.





(Zdroj: roadtovr.com)


Co se grafiky týče, je hra dělána jednoduše, z vizuálního pohledu má k realitě daleko. Je to však nejspíše záměr vývojářů, neboť hra pak působí zábavně a hravě. Zároveň k zábavnosti přispívá i fakt, že se nejedná je o singleplayer, ale o multiplayer. Můžete ji tedy hrát s kamarády, samozřejmě za předpokladu, že každý z nich také vlastní SteamVR headset. Potom už nic nebrání v tom, abyste si mezi sebou vyřídili účty v podobě šermířského nebo boxovacího souboje. Ti klidnější povahy ocení například možnost minigolfu, ale zřejmě si budou moci vyzkoušet i další velké množství klidných her, které si budou moci upravovat.

Vývojáři z Alientrap věří, že ve hře si každý najde svou vlastní zábavu. Lee Vermeulen, vývojář z Alientrap, se k Modboxu vyjádřil takto: "Když hraji s přáteli, nemyslím si, že potřebuji hru s pointou a systémem, všechno, co potřebujeme, je bavit se. Když chceme hrát basketball, stačí nám k tomu koš a míč."

Alientrap uvedli začátek roku 2016 jako dobu, kdy bychom se Modboxu mohli dočkat. Termín by tak měl přibližně sedět s vydáním headsetu HTC Vive, které se zpozdilo na duben dalšího roku.

Zdroj: roadtovr.com
reklama