reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Modding v barvách Gigabyte: podívejte se na to nejlepší

20.6.2016, Jan Vítek, aktualita
Modding v barvách Gigabyte: podívejte se na to nejlepší
Společnost Gigabyte na Computexu ukazovala výsledky některých ze světově nejlepších casemodderů, na které se nyní můžeme podívat. Se svým exponátem přišel i samotný Gigabyte na motivy filmu Krotitelé duchů.
Dle tiskové zprávy je casemodding v posledních letech stále populárnější. Osobně bych však řekl, že ačkoliv to může platit o tom profesionální, pak ten amatérský je spíše na ústupu, pokud však moddingem nemyslíme zakoupení skříně s oknem, podsvícenými ventilátory a LED pásky. Profesionální casemoddeři však bezpochyby nezahálí, což dokazují i fotografie z Computexu, kde Gigabyte ukazoval své i cizí výsledky snažení.





K vidění jsou opravdové casemody, čili upravené sériové počítačové skříně, ale i výtvory, jež jako základ žádnou běžnou skříň evidentně nemají a pokud mají, tak z ní téměř nic nezbylo. Příklad prvního druhu modifikací můžeme vidět hned na první fotografii, kde je počítač doplněný o nezbytný rotační kulomet (i když ani zde není jisté, že základem je opravdu počítačová skříň).





Další fotografie už ukazují jakousi vesmírnou loď a pak vysokozdvižný vozík, kde už nelze vidět žádnou podobnost s počítačovou skříní.





Samotná společnost Gigabyte se pochlubila především počítačovou skříní z Lega, která má za téma klasický film Ghostbusters, čili Krotitele duchů. Na svědomí ji mají Benny Shieh a Janus Yeh. Ti se vyřádili především na podsvícení, i když to tedy z fotografie není moc patrné. Můžete ale vidět LED ve svítidlech uvnitř modelu a na opačné straně jsou pak venkovní reflektory.





Na veškeré fotografie prezentovaných casemodů se můžete podívat zde.

Zdroj: TZ Gigabyte
reklama