reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Model 8 CowBoy: obrácená skříň kombinuje hliník s kůží

21.3.2022, Jan Vítek, aktualita
Model 8 CowBoy: obrácená skříň kombinuje hliník s kůží
Firma Geometric Future nepatří mezi nejznámější, ostatně vznikla teprve v roce 2020 poblíž Šanghaje. Její portfolio ale ukazuje, že se snaží o čistý design s neotřelými prvky, jako je třeba právě použití kůže. 
Výběr skříní firmy Geometric Future už zahrnuje řadu modelů, které se ale od sebe často liší jen minimálně, a to třeba jen vzhledem a provedením předního panelu. Máme tu i "exotický model" Bohemia s čelem pokrytým tkanou látkou. Nakolik jde o český vzor, to raději přenecháme jiným a podíváme se i na model CowBoy, což je v podstatě stejná skříň, která však využívá pro okrasu ne tkaninu, ale kůži. 
 
 
Geometric Future, jak už název firmy napovídá, se snaží o čistý a jednoduchý design, přičemž my bychom očekávali, že skříň CowBoy nebude zrovna levná, i když kůži na ní najdeme jen na vrcholu bočních panelů a také jako podklad pod I/O porty a tlačítky. Dle serveru HKEPC tento model přijde na 140 USD, což by se u nás už mohlo blížit nějakým 4000 Kč. To samozřejmě není málo, ale za skříň využívající krom kůže také hliník a temperované sklo to není ani moc, navíc když je zbytek skříně tvořen 1mm ocelí SECC. 
 
 
Model 8 CowBoy má celkové rozměry 500 x 230 x 500 mm a vejdou se do ní desky Mini-ITX, Micro-ATX, ATX i některé E-ATX. Netradiční (ale ne nevídané) je také uspořádání vnitřního prostoru. Jak ukazuje obrázek dole, tato skříň je v podstatě pootočena o 90°, čili veškeré zadní porty míří vzhůru jako ve skříních Raven od SilverStone a to platí i pro pozici zdroje, která je hned za I/O porty. 
 
 
Výrobce se tu tak snaží využít efektu přirozeného stoupání teplého vzduchu, i když je jasné, že se to ani zde neobejde bez ventilátorů. Nevýhodou je v takovém uspořádání nutnost skrýt kabely a vést je někudy, kde nebudou vadit. Na druhou stranu, pokud to je dobře vyřešeno, máme pak ke konektorům desky či karet mnohem lepší přístup, než když je musíme hledat někde na zadní straně. 
 
 
Celý interiér je přitom v levé části komory vyhrazen pro základní desku s jejími komponenty a zdrojem, čili pozice pro celkem šest 3,5" či 2,5" zařízení jsou posázeny na trayi základní desky, ale na opačné straně. Díky tomu ale budeme mít možnost využít i velice dlouhé karty (až 400 mm) a také až 420mm radiátor na zadní stěně. 
 
Vypadá to tak na velice zajímavé a potenciálně i kvalitní skříně za slušné ceny, nicméně produkty firmy Geometric Future budeme na našem trhu hledat marně. Ale třeba se to brzy změní. 


reklama