reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Motorola ožívá a vydává komunikátor i1

23.3.2010, Jakub Doležal, aktualita
Motorola ožívá a vydává komunikátor i1
Společnost Motorola je v posledních letech jako na houpačce. Kdysi významný hráč na poli mobilních telefonů se minulý rok ocitl na hranici bankrotu, tedy alespoň mobilní divize. Nyní se však Motorola opět vrací do hry. Krachujícího výrobce...
Společnost Motorola je v posledních letech jako na houpačce. Kdysi významný hráč na poli mobilních telefonů se minulý rok ocitl na hranici bankrotu, tedy alespoň mobilní divize. Nyní se však Motorola opět vrací do hry.



Krachujícího výrobce postavil doslova „na nohy“ komunikátor Droid, který v prvních 74 dnech prodejů dokonce překonal dosud neporažený iPhone. Přes milion zákazníků si tedy zakoupilo telefon založený mobilní telefon na platformě Android a to zcela jistě podpořilo Motorolu k vydání dalšího modelu nazvaného i1.


(model Droid svými prodeji předčil veškerá očekávání)

U nového modelu jsou některé parametry podobné vybavenějšímu Droidu. Telefon bude pro ovládání nabízet kombinaci hardwarových tlačítek a dotykového kapacitního displeje s úhlopříčkou 3,1“ (320x480). Procesor, či množství operační paměti zatím nebylo výrobcem upřesněno. Menší nápovědou může být schopnost přehrávat H.264 video.


(novinka i1 má rozhodně co nabídnout)

Uživatelská paměť půjde rozšířit skrze slot na microSDHC karty (v balení prý bude 2 GB karta). Fotoaparát bude stejný jako v Droidu, tedy 5 megapixelů s autofocusem. Přisvícení v horších světelných podmínkách nabídne LED. Z další výbavy vyjmenuji ještě Bluetooth, Wi-Fi a GPS navigaci.

Celý přístroj bude napájen 1400 mAh akumulátorem, který by měl zajistit 3,5 hodiny hovoru a až 4 dny pohotovostního režimu. Operační systém bude samozřejmě Android avšak ve verzi 1.5, připadný upgrade na verzi 2.0 snad bude možný. Jako internetový prohlížeč poslouží nová Opera Mini verze 5.


(operační systém Android bude zastoupen ve verzi 1.5)

Menší nevýhodou by mohla být absence podpory 3G sítí a taktéž 2,5 mm konektor na sluchátka si mohla Motorola odpustit. První vyrobené modely budou putovat výhradně do rukou amerického operátora Sprint, nám nezbývá než doufat, že se distribuce časem rozšíří i na evropské státy.

Zdroj: TCM, Phonearena
reklama