reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Mozilla Firefox 3 Beta 4 vydána

11.3.2008, Milan Šurkala, aktualita
Mozilla Firefox 3 Beta 4 vydána
Mozilla vydala další betaverzi internetového prohlížeče Firefox 3. Ačkoli uživatelé si žádají plnou dokončenou verzi, Mozilla hodlá vydat ještě pátou betaverzi než se dočkáme verze konečné. Hodlá prohlížeč co nejlépe odladit po stránce bezpečnosti,...
Mozilla vydala další betaverzi internetového prohlížeče Firefox 3. Ačkoli uživatelé si žádají plnou dokončenou verzi, Mozilla hodlá vydat ještě pátou betaverzi než se dočkáme verze konečné. Hodlá prohlížeč co nejlépe odladit po stránce bezpečnosti, rychlosti i uživatelského komfortu.



Uživatelé si pochvalují zejména vyšší rychlost, lepší uživatelské rozhraní a lepší hospodaření s pamětí, které je tradiční bolístkou Firefoxu. Dle vlastního pozorování mohu říct, že prohlížeč je opravdu rychlejší, pět spuštěných stránek zabralo na Firefoxu 2.0.0.12 celkem 93-96 MB v paměti, kdežto u verze 3.0 beta 4 pouze 67-69 MB.

Uživatelské rozhraní je lehce modernější, roletová nabídka oblíbených položek při psaní www adresy mi však přijde spíše obtěžující. Vylepšen byl také download manager, který podporuje pozastavení a znovuspuštění stahování včetně možností přejít na stránku, ze které je stahováno nebo na složku, do které je stahováno. Firefox 3.0 beta 4 má přibližně 6,8 MB, tuto verzi si můžete stáhnout z adresy www.mozilla.com, k dispozici je i v české verzi.

Zdroj: www.pcpro.co.uk
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama