reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Mozilla Firefox 42 slibuje "největší soukromí"

4.11.2015, Jan Vítek, aktualita
Mozilla Firefox 42 slibuje "největší soukromí"
Mozilla právě přišla s novou verzí Firefoxu, která dostala označení 42.0 a slibuje, že díky ní budeme mít při surfování po webu naprosté soukromí. To díky funkci Tracking Portection a dalším vylepšením.
Díky novému Private Browsing s Tracking Protection bychom měli mít tedy na webu soukromí, přičemž Control Centre dostalo nová unifikovaná nastavení pro bezpečnost. Vedle toho všeho tu jsou další vylepšení týkající se API Web RTC, které slouží k (video)telefonii přes Internet nebo sdílení dat peer to peer. Dále Mozilla zapracovala na Login manažeru spravujícího uložená hesla pro různé stránky a také přidal pro taby funkci pro ztišení zvuku.





Hlavním tématem je ale zabezpečení a soukromí, přičemž dle viceprezidenta Firefox Product Nicka Nguyena jde o nejvyspělejší řešení, které nám dá kontrolu nad tím, co se o nás mohou dozvědět provozovatelé serverů jež navštívíme.





Funkce Private Browsing s Tracking Protection jde tedy nad rámec klasického soukromého prohlížení webu, které obvykle neukládá historii, nevyužívá cookies a také nedává k dispozici uložená hesla. Automaticky také blokuje reklamu, tlačítka pro sdílení na sociállních sítích a také různé analytické nástroje sledující náš pohyb po webu. Tuto funkci nyní obsahují nové verze Firefoxu pro Windows, Mac, Android i Linux.

Příslušné volby pak budeme mít v Control Centre na jednom místě, kde budeme moci řešit i případný problém s nesprávným zobrazením stránek v soukromém režimu, což může způsobit zakázání různých jejich částí. Pokud Firefox ještě nemáte nainstalovaný, můžete si jej v různých platformních verzích ihned stáhnout. Veškeré novinky jsou popsány zde.

Zdroj: Mozilla
reklama