reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Mozilla Firefox 82 přináší zejména zrychlení stránek i videa

22.10.2020, Milan Šurkala, aktualita
Mozilla Firefox 82 přináší zejména zrychlení stránek i videa
Je tu nová verze internetového prohlížeče Mozilla Firefox 82. Ta nyní přináší především zrychlení na mnoha různých frontách. Rychlejší je načítání stránek, otevírání oken, obnovování relace i přehrávání videa.
Internetový prohlížeč Mozilla Firefox přichází do své nové verze Firefox 82. Ta se soustředí především na vyšší rychlost, máme zde ale i několik dalších vylepšení. Tvůrci se hodně zaměřili na přehrávání videa, a tak tu máme novou pozici tlačítka pro Picture-in-Picture, které by mělo být snáze k nalezení, ale osobně se mi nezdá, že by to bylo o cokoli lepší. Na macOS je nyní k dispozici nová zkratka pro vyvolání PIP videa. Naopak na Windows uživatelé jistě uvítají zmírnění letité slabiny Firefoxu ve slabším výkonu při přehrávání videa. K dispozici je nyní DirectComposition pro HW dekódování videa, což zlepší i využití CPU a GPU. Na noteboocích se tak můžeme těšit i na vyšší výdrž akumulátoru.
 
Mozilla logo
 
Webové stránky využívající rozvržení flexbox se nyní budou načítat o 20 % rychleji, také obnova relace má proběhnout o 17 % rychleji a ve Windows se můžeme těšit i na 10% nárůst rychlosti při otevírání nových panelů. Objevilo se i několik oprav chyb, změnilo se také automatické vyplňování údajů o kreditních kartách.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama