reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Mozilla ohlásila prohlížeč FX10: speciál pro vývojáře

4.11.2014, Jan Vítek, aktualita
Mozilla ohlásila prohlížeč FX10: speciál pro vývojáře
Již desátého listopadu bude do světa vypuštěn nový webový prohlížeč FX10 od Mozilly, který však nebude patřit mezi klasické verze pro běžné spotřebitele. Zaměřen je na vývojáře, jimž má usnadnit práci.
Vývojáři webových stránek obvykle pracují ve specializovaných vývojových prostředích, která nabízí například Adobe či Microsoft, ovšem výsledek obvykle testují v obvyklých webových prohlížečích, jako je Internet Explorer, Firefox, Chrome, Opera, atd. Pro ně jsou již dlouho k dispozici různé nástroje sloužící k analyzování vytvořených stránek, vychytání chyb a ladění, ovšem tyto nástroje pracují jako podvrstva v běžném prohlížeči. Dříve se také objevily jiné prohlížeče určené především pro vývojáře, což byl Google Chromium nebo Mozilla Firefox Aurora, ale v těchto případech šlo jen o rané verze pozdějších prohlížečů určených pro veřejnost, na nichž si vývojáři měli vyzkoušet kompatibilitu se svými weby.





Mozilla Foundation přichází s něčím jiným, a to je zcela nová rodina prohlížeče Firefox, která byla vyvinuta speciálně pro vývojáře. Jedná se o zbrusu nový prohlížeč, který má být k dispozici od 10. listopadu, jak ostatně ukazuje zveřejněný obrázek. Vedle něj se objevilo i krátké video, které nám toto tedy moc neřekne.


Mozilla ale poskytla i nějaké další informace, dle nichž má jít o produkt od vývojářů pro vývojáře, jenž bude zahrnovat užitečné nástroje jako WebIDE nebo Firefox Tools Adapter. Ten bude i nadále vytvářen za stejným účelem.

Zdroj: Dailytech

reklama