reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI BOX PC: průmyslový počítač s úsporným CPU

21.9.2015, Jan Vítek, aktualita
MSI BOX PC: průmyslový počítač s úsporným CPU
Na trh se chystá pasivně chlazené průmyslové PC od společnosti MSI, tedy již další model BOX PC. Dostal označení MS-9A69 a ve výbavě bude mít procesor Intel Broadwell nebo ještě Bay Trail a také celých 6 COM portů.
Může se zdát, že pomalé sériové rozhraní COM je dnes už přežitek, ale stále se pro ně dá najít řada využití, například pro připojení různých zařízení jako pokladen a kutilové najdou mnoho dalších. Co se týče celého počítače MSI BOX PC MS-9A69, jde o malý model s žebrovaným hliníkovým tělem, které poslouží pro pasivní chlazení. Tento počítač tak může fungovat naprosto bezhlučně.





Všech šest sériových konektorů COM najdeme v čele skříně, kde jsou také dva USB z celkových šesti. Vedle toho má ale toto PC v standardní výbavě také dva ethernetové porty (řešené kontrolery od Intelu s možností rozšíření na 4) a dva sloty Mini PCIe, přičemž může být napájeno z různých DC zdrojů s výstupem o napětí 12, 19 nebo 24 V. Může tak najít své místo jako IoT brána, v digitálním kiosku, jako automobilové PC, atd.

MSI bude nabízet dvě verze tohoto PC. Jedna bude s čtyřjádrovým procesorem Celeron J1900 "BayTrail" na 2 GHz s 2 MB cache a druhá s Core i3 5010U se dvěma jádry na 2,1 GHz a 3 MB cache. Obě mohou využít jednokanálové zapojení pamětí s kapacitou 8 GB a taktem 1333 MHz nebo v případě Core i3 až 1600 MHz. Grafika je v obou případěch řady základní HD Graphics, ovšem Core i3 umožní na sebe napojit až 3 zobrazovací zařízení pomocí D-Sub, HDMI či LVDS.

Krom rozhraní Mini PCIe, z nichž jedno podporuje také mSATA, můžeme dovnitř dát také jeden 2,5" disk či SSD a jeden z Mini PCIe lze využít pro modul s Wi-Fi a Bluetooth, pro jehož antény jsou připraveny otvory. Celkové rozměry PC jsou 200 x 150 x 55 mm a hmotnost 1,38 kg. Podporován je také montážní systém VESA a z operačních systémů to jsou Windows 7 (32/64-bit), Windows 8.1 (32/64-bit) a Windows 10 (64 Bit).

Zdroj: Guru3D
reklama