reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI Cubi 2 už také s Kaby Lake

14.10.2016, Jan Vítek, aktualita
MSI Cubi 2 už také s Kaby Lake
Na trh se pomalu dostávají nové počítače vycházející z formátu Intel NUC, které nabízí moderní procesory Kaby Lake, čili Core 7. generace. MSI nabízí své Cubi 2, které si můžeme případně nastavit modulem s 2,5" zařízením.
MSI tak dohání konkurenční Gigabyte, který již představil své BRIX S s procesory Kaby Lake, a to konkrétně s modely Core i3-7100U, Core i5-7200U nebo Core i7-7500U. Přesně ty samé se budou nacházet i v počítačích Cubi 2, díky čemuž je budeme moci přímo srovnat, ale lze očekávat, že rozdíly budou jen minimální, a to včetně cen. Jde tak o výběr procesorů Intel Kaby Lake-U, které patří mezi již představené mobilní verze (jejich specifikace najdete v odkazované aktualitě). Na desktopové Kaby Lake-S stále čekáme.





Vedle toho se nové Cubi 2 vyznačují využitím rozhraní USB 3.0 na portu typu C a také podporou rozlišení 4K, přičemž grafika procesorů Kaby Lake nabídne akceleraci moderních videoformátů. Vše potřebné se nachází v převážně plastové krabičce s rozměry 115 x 112 x 33 mm s hmotností 390 gramů, přičemž tu si můžeme nastavit pomocí hlubšího dna, které pojme jedno 2,5" zařízení pro rozhraní SATA, zatímco bez něj lze instalovat pouze M.2 SSD. Pak se výška počítače upraví na 43 mm a hmotnost na 510 gramů. MSI se chlubí, že jeho Cubi 2 jsou o něco menší než konkurenční BRIX S, ale jde o pouhé milimetry, které už nehrají roli.





V přední části počítače máme jeden USB 3.0 typu A a další typu C, pak také dva audio konektory pro sluchátka a mikrofon. Vzadu máme dva další USB 3.0, výstupy HDMI a mini DisplayPort, DC napájení pro 65W adaptér a také RJ-45 napojený na Realtek RTL8111H GigaLan 10/100/1000. Uvnitř by měl být také modul s Wi-Fi a Bluetooth a chladič, jenž má tvořit hluk kolem 23,7 dB.





MSI zde využívá základní čipset Intel H110 a není důvod využívat něco lepšího. Už na nás pak bude, abychom si nainstalovali potřebnou operační paměť, a to až 32 GB DDR4 na 2133 MHz a pak také úložná zařízení. MSI nepřekvapivě doporučuje operační systém Windows 10.

Počítače MSI Cubi 2 se mají dostat na světové trhy už velice brzy v černém a bílém provedení.

Zdroj: Hexus.net
reklama