reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI Cubi: zbrusu nové Mini PC s Broadwell

19.3.2015, Jan Vítek, aktualita
MSI Cubi: zbrusu nové Mini PC s Broadwell
Společnost MSI u nás oficiálně představila nové mini PC, které patří do stejné třídy jako NUC od Intelu či BRIX od Gigabyte. Jedná se o počítač s názvem Cubi, který dostal nové Core i5 generace Broadwell (či slabší modely).
MSI Cubi tedy využívá moderní hardware a k dispozici bude v černém nebo bílém zpracování od konce tohoto měsíce. Jeho tvar je podobně jako u podobných modelů jednoduchý, tedy čtvercový (téměř) a i díky tomu může podporovat montážní systém VESA. Ten nám umožní jej přimontovat pomocí příslušných držáku na zeď či jinou plochu nebo také na zadní stranu monitoru. Celé PC zabírá prostor pouze 0,45 litru, takže má být menší než NUC.





MSI v rámci tohoto PC nabízí i procesor s technologiemi Intel vPro, takže své Cubi chce nabídnout také podnikům. Malé rozměry Cubi neumožňují instalaci 2,5" pevného disku či SSD, ale pokud nahradíme spodní kryt rozšířeným modulem, tuto možnost dostaneme. Základní verze se ale spoléhá na SSD v podobě kartičky mSATA.





Hardware Cubi je založen na jednom z procesorů Intel Core i5-5200U, Core i3-5005U, Pentium 3805U a Celeron 3205U. MSI také ve specifikacích udává operační systém Windows 8.1, ale půjde nejspíše jen o jeho podporu, protože tu není žádné úložné zařízení, pouze připravený slot mSATA a volitelně i 2,5" pozice. Základní verze by ale měla nést 4 GB paměti DDR3-1600 a díky druhému slotu SO-DIMM můžeme nainstalovat další modul (celkové maximum je 8 GB). Do volitelné výbavy patří také modul s Wi-Fi 802.11ac a Bluetooth 4.0 a pak tu máme nabídku portů ve složení Headset /Mic a dvou USB3.0 vepředu a vzadu další dva USB3.0, RJ45 LAN, HDMI, Mini DisplayPort a napájecí konektor pro 65W adaptér. Rozměry počítače jsou 115 x 111 x 35 mm.





Nicméně ve zprávě je uvedeno, že technické údaje se mohou lišit v závislosti na regionu, takže uvidíme až v nabídkách obchodů, co MSI na našem trhu nabídne.

Zdroj: TZ MSI
reklama