reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI Hetis H81: barebone s Haswell

18.2.2014, Jan Vítek, aktualita
MSI Hetis H81: barebone s Haswell
Společnost MSI si připravila víceúčelové počítače Hetis H81, které se budou distribuovat jako barebone a nabídnou 4. generaci procesorů Intel Core "Haswell" a také výbavu, díky níž se budou hodit i obchodníkům, hoteliérům, ale samozřejmě i běžným uživatelům.
MSI Hetis H81 Barebone PC si tedy před instalací systému musíme zkompletovat, a to přidáním až dvou modulů DDR3 DIMM s celkovou kapacitou 16 GB a pak také 3,5" disku a 5,25" mechaniky. MSI sice u disku uvádí maximální kapacitu 2 TB, ovšem osobně nevidím důvod, proč by moderní systém s čipsetem H81 a procesorem Haswell nepodporoval i ty největší modely dneška. Otázkou pak je, zda bude Hetis H81 distribuován i s procesorem, nebo i zde bude na výběr mezi CPU pro LGA 1150 s omezením TDP do 84 W.





Pro další rozšíření jsou tu připraveny sloty pro dvě karty PCI a PCI-Express, jejíž typ však nebyl upřesněn. Karty mohou mít plnou výšku, ale jen poloviční délku, což obvykle znamená, že nepřekročí okraj základní desky formátu Mini-ITX.

Uvnitř PC je integrovaný 270W zdroj se základní certifikací 80 Plus a nabídka rozhraní zahrnuje čtyři USB 2.0, RJ-45, dva sériové porty COM, dva PS/2, jeden eSATA, tři zvukové konektory jack a také výstup D-Sub, DVI a HDMI. PC také můžeme uzamknout proti vniknutí dovnitř, což dokáže sám detekovat a pak tu může být nainstalován i TPM modul.

Celkové rozměry tohoto barebone jsou 330 x 94 x 320 mm, dodává se pouze v černé barvě a ve škatulce operačního systému má uvedeny Microsoft Windows 8.1. Z toho ale není jasné, zda se dodává s nosičem pro instalaci tohoto OS, nebo jde pouze o kompatibilitu.

Zdroj: TZ MSI
reklama