reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI KingBOX: pasivně chlazený Barebone pro Haswell

29.9.2014, Jan Vítek, aktualita
MSI KingBOX: pasivně chlazený Barebone pro Haswell
Společnost MSI již má své zkušenosti s výrobou počítačů typu Barebone, které si uživatel musí doma sám dotvořit. Nyní přichází se zajímavým modelem KingBOX, který nám umožní postavit zcela pasivně chlazený desktop.
Z pohledu na jedinou zveřejněnou fotografii je však zřejmé, že alespoň jeden ventilátor do systému budeme moci zapojit, ale neměla by to být podmínka. O chlazení se zde postará masa hliníkových žeber tvořících přinejmenším jednu bočnici celého Barebone. Zajímavá je pak i nabídka rozšiřujících portů.





Ta ukazuje, že MSI KingBOX (MS-9A66) není určen zrovna do domácnosti, ale spíše pro profesionální nasazení a díky pasivními chlazení by se mohl dobře uplatnit i ve "špinavém" prostředí. Máme tu ale také celkem pět sériových portů COM a také digitální I/O rozhraní, na něž se mohou připojit třeba čidla. Další výbava pak zahrnuje kombinovaný PS/2 pro klávesnici či myš, DVI, dvakrát DisplayPort, dva USB 2.0, čtyři USB 3.0, dva ethernetové porty, tři audio konektory, bod pro uzemnění počítače a také napájení. To zajistí speciální konektor, k němuž můžeme připojit zdroj stejnosměrného napětí 9 až 36 V.

Počítač budeme moci rozšířit pomocí karet do slotu PCI Express x16 a pak tu jsou tři klasické PCI. Dovnitř se přitom dle výrobce dostaneme snadno přes dva přítlačné šroubky, jež drží vrchní panel. Najdeme tam socket LGA 1150 pro procesory Intel Core "Haswell", ovšem limitem pasivního chlazení je 35W TDP. I tak ale budeme mít na výběr i ze čtyřjádrových procesorů Core i7. Nakonec se dozvíme, že skříň má být odolná vůči nárazům a vibracím, což bude pochopitelně vadit spíše pevným diskům, pokud se rozhodneme je využít. Krom nich ještě půjde zapojit kartu či karty CFast, ovšem další podrobnosti už zpráva neobsahuje.

Zdroj: TZ MSI
reklama