reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI Nightblade X2 a MI2: malé, ale výkonné herní desktopy

13.10.2015, Jan Vítek, aktualita
MSI Nightblade X2 a MI2: malé, ale výkonné herní desktopy
Společnost MSI vedle herních notebooků vyrábí také herní desktopy a nyní do své nabídky zařazuje malý Nightblade X2 a ještě menší Nightblade MI. Oba jsou založeny na desktopové grafice a slibují velice slušný výkon.
MSI Nightblade X2 a Nightblade MI2 jsou tedy určeny pro hráče, a to včetně těch náročných, neboť mají v nabídce i GeForce GTX 980 Ti. První z nich využívá skříň s objemem 16 litrů, zatímco ten druhý je s 10litrovou skříní o poznání menší, nicméně oba jsou založeny na desktopových grafikách.





Menší modely Nightblade MI2 využívají slabší grafiku GeForce GTX 970 se 4 GB paměti GDDR5, zatímco X2 mají zmíněnou GTX 980 Ti. Vybrat si pak budeme moci mezi procesory Intel Core i5 a Core i7 z aktuální generace Skylake a dále je v nabídce zvuk Nahimic Sound Technology, SSD ve formátu M.2 a také Super RAID.





Pro hračičky tu je také jistá funkce Mysic Light, která se týká pouze vzhledu, respektive podsvícení. Využít k tomu budeme moci zabudované RGB LED, které tedy na fotografiích svítí červeně, ale my si budeme moci vybrat libovolnou barvu. Podsvícení může pulzovat, prolínat barvy nebo reagovat na zvuk.

Nightblade X2 může využít Killer DoubleShot Pro, tedy spojit propustnost Ethernetu a Wi-Fi adaptéru a také má k dispozici Super RAID 4, což je tedy poněkud zavádějící údaj, neboť se pod ním má skrývat 32Gb/s port M.2 prý s 5x vyšším výkonem než SATA 6 Gbps. Tento výkonnostní rozdíl platí, ale o RAID nejde. Model Nightblade MI2 má také M.2, ale s maximální propustností 20 Gb/s (přesný typ SSD pro M.2 nebyl uveden, ale má jít o model pro PCIe, ne SATA). Nightblade X2 může také nabídnout funkci automatického přetaktování pomocí známého tlačítka OC Genie, které známe i ze základních desek MSI s čipovou sadou Z170. Menší model využívá čipset Inte B150, takže automatické přetaktování nemá a ve specifikacích kupodivu není uvedeno ani to, že by disponoval klasickým Ethernetem, což se mi tedy nechce věřit.

Dále jsou oba počítače vybaveny systémem Windows 10 Home, tenkou DVD Super Multi mechanikou a maximálně 16 GB paměti DDR4. Nightblade X2 se může pochlubit efektivním 600W zdrojem s 80 Plus Gold, zatáímco MI2 má jen 350W model s 80 Plus Bronze. Oba systémy má MSI již připraveny a pošle je na trh za pár dní.

Zdroj: techPowerUp
reklama