reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI Nightblade Z97: moderní herní barebone

2.7.2014, Jan Vítek, aktualita
MSI Nightblade Z97: moderní herní barebone
Společnost MSI zařadila do své nabídky nový Nightblade Z97 Gaming Barebone, čili herní počítač, který si majitel musí dokončit sám. Vybere si tak vlastní procesor, grafickou kartu, paměti i úložné zařízení.
MSI Nightblade Z97 Gaming Barebone je tedy ve své podstatě základ počítače složený ze skříně, napájecího zdroje a základní desky. Jedná se o speciální model skříně vybavený neupřesněným 600W zdrojem s certifikací 80 Plus Gold a jako základní desku výrobce využil MSI Z97I Gaming Nightblade.





Tato deska má formát Mini-ITX, což poněkud omezuje možnosti jejího rozšíření, ale i tak si můžeme s její pomocí vytvořit velmi výkonný počítač. Ten bude podporovat procesory Haswell, Haswell Refresh či budoucí Broadwell, dále pak grafickou kartu pro rozhraní PCI Express 3.0 x16, která může zabírat dva sloty a být až 290 mm dlouhá. Na výběr jsou tak i Radeony R9 290X a GeForce GTX 780 Ti. Dále můžeme do systému zapojit až 16 GB paměti DDR3 s podporou maximální frekvence 3200 MHz.





Co se týče úložných zařízení, podporován je jeden 3,5" pevný disk, jedno 2,5" zařízení a dále dvě mSATA SSD. Systém je také připraven pro jednu slotovou optickou mechaniku. Základní deska pak nese 7.1kanálové audio Sound Blaster s podporou Audio boost, ethernet Killer E2200 a vedle něj i moderní Wi-Fi 802.11ac. Mezi zadní konektory patří dva eSATA, dva HDMI, jeden DisplayPort, S/PDIF, PS/2, šest audio konektorů, čtyři USB 2.0 i 3.0 a tlačítko pro reset BIOSu. Pro zařízení s rozhraním SATA tu pak máme pět interních konektorů SATA 6 Gbps, takže výbava základní desky je vzhledem k jejím rozměrům velmi slušná.

Samotná skříň je ještě vybavena držadlem, za něž ji můžeme popadnout a vzít s sebou třeba na LAN party. Její přední panel nese po dvou portech USB 2.0 a 3.0 a také dva audio konektory. Celek váží 7,6 kg a má rozměry 346 x 277 x 176 mm.

Zdroj: TZ MSI
reklama