reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI oslavuje 30 let a vydává speciální GeForce GTX 1080

15.9.2016, Jan Vítek, aktualita
MSI oslavuje 30 let a vydává speciální GeForce GTX 1080
Společnost MSI letos slaví své 30. výročí, ostatně stejně jako konkurenční Gigabyte. Firma se proto rozhodla, že vydá na trh speciální verzi karty GeForce GTX 1080 s podtitulem 30th Anniversary a vodním chladičem.
Grafická karta GeForce GTX 1080 30th Anniversary od společnosti MSI bude k dispozici v limitované edici. MSI si k tomu vybralo známého výrobce vodních chladičů, firmu EK Water Blocks (EKWB), která má s tvorbou chlazení pro grafické karty dlouhodobé zkušenosti. EKWB pro kartu firmy MSI zvláště vyrobili vodní chladič EK-XLC Predator 120 All-In-One, který nebude samostatně dostupný.





Společnost MSI byla založena 4. srpna roku 1986 na Tchaj-wanu, čili jen krátce poté, co na ostrově začal proces demokratizace. Firma získala svou reputaci jako mnohé další tchaj-wanské společnosti výrobou základních desek a grafických karet. Dnes je naopak jednou z mála, která dosud existuje, zatímco jiné už zkrachovaly. Žije ale ve stínu úspěšnějších firem Asus a Gigabyte, alespoň co se týče základních desek. Jedním z klíčů pro přežití byla úspěšná diverzifikace výroby, takže MSI dnes zdaleka nevyrábí jen počítačové komponenty, ale také notebooky a stolní PC, barebone, periferie, atd.





Je pochopitelné, že výroční grafická karta byla založena na dnes nejvýkonnějším čistě herním GPU, a to NVIDIA GeForce GTX 1080. Přijde k nám zabalena v robustní dřevěné bedýnce a nabídne v OC režimu takty 1721 až 1860 MHz (referenční takty jsou 1607 až 1733 MHz), dále obvyklých 8 GB paměti GDDR5X na 10 GHz efektivně a dále pak RGB LED podsvícení, rozhraní HDMI, DL-DVI-D a třikrát DisplayPort. Rozměry samotné karty jsou 277 x 167 x 54 mm a chladič měří 177 x 133 x 68 mm

MSI neoznámilo, kdy se tato novinka dostane na trh a ani za jakou cenu.

Zdroj: TZ MSI
reklama