reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI představuje herní prohnutý 34" MPG Artymis 343CQR

5.2.2021, Jan Vítek, aktualita
MSI představuje herní prohnutý 34" MPG Artymis 343CQR
Společnost MSI v minulém roce krátce zmínila monitor MPG Artymis 343CQR, který nabízí výrazně prohnutý displej se zakřivením 1000R, a to konkrétně panel typu VA se širokoúhlým rozlišením UWQHD. 
Nyní už monitor MPG Artymis 343CQR pomalu míří na trh, kam má dorazit brzy, ale ještě se nedozvíme, s jakou cenou. Jedná se tak značně prohnutý panel s poloměrem 1000R, který je založen na technologii VA a využívá 8bitové barvy (+FRC) a nabízí rozlišení UWQHD (3440×1440). 
 
 
Úhlopříčka monitoru činí 34 palců, takže rozlišení UWQHD je na ni v případě ultraširokoúhlých modelů vcelku standardní. Hlavní specifikace se také chlubí jen 1ms odezvou (ovšem MPRT, ne GtG) a až 165Hz obnovovací frekvencí. O G-Sync se nedozvíme, ale zase je tu certifikace AMD FreeSync Premium. 
 
 
Slušný je kontrast monitoru s poměrem 3000:1 a také maximální jas 550 nitů, díky čemuž nám MPG Artymis 343CQR nabídne certifikaci DisplayHDR 400. Dále dokáže pokrýt barevný prostor DCI-P3 z 92,7 % a pro sRGB platí 117,8 %. 
 
Mezi rozhraní patří jeden DisplayPort 1.4, dva HDMI 2.0 ports a také USB-C s DisplayPort alternate mode. Monitor je také připraven pro moderní konzole a dokáže signál v rozlišení 4K převést do svého nižšího rozlišení, ale asi to nebude zrovna ono kvůli odlišnému poměru stran. 
 
Dále tu máme také funkci HDMI CEC profile sync, která umožní probudit monitor ze spánku pomocí ovladače, který je připojen právě s využitím HDMI CEC. Nabízí také True Colour Sync pro snadné využití stejného profilu barev při využití více monitorů a vzadu máme podsvícení systému MSI Mystic Light RGB. Součástí je rovněž USB hub (2x USB-A 3.2 Gen1 a USB-B 3.2 Gen1) a stojan s nastavením sklonu, natočení a výšky, ale ten můžeme vyměnit za VESA držák (100 x 100). 
 
Zdroj: MSI 


reklama