reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI předvedlo hardware pro novou éru hraní na PC

7.1.2015, Jan Vítek, aktualita
MSI předvedlo hardware pro novou éru hraní na PC
O nové éře PC gamingu mluví společnost MSI, která si pro ni připravila mnoho nových produktů. Mezi ně patří herní počítače včetně All in One, základní desky či grafické karty včetně základnové stanice pro notebooky.
MSI tedy dorazilo na letošní CES s pěknou výbavičkou a kromě jiného je k vidění také první herní notebook s mechanickou klávesnicí, čili GT80 Titan SLI s až čtyřmi M.2 SSD a dvěma GeForce GTX 980M v SLI, dále GS30 Shadow s herní dokovací stanicí, kterou můžeme vybavit desktopovou grafickou kartou (viz foto), pak tu je další už klasický herní notebook GT72 Dominator Pro.





Model GS30 Shadow je tak sám o sobě malý s tloušťkou necelé dva centimetry a 1,5kg hmotností, ovšem lze jej k samostatné dokovací stanice s desktopovou herní grafikou a vlastním zdrojem připojit pomocí plné šířky rozhraní PCI Express 3.0 x16. Nutné je však notebook na onu stanici posadit a je celkem jasné, že když už takovou výbavu máme, asi nebudeme chtít hrát hry na notebookové klávesnici a koukat na jeho 13,3" displej. Vhodné bude tedy použít velký monitor a pořádné periferie, což ale už z celé sestavy v podstatě dělá desktop. Výhodou je tedy to, že můžeme mít jeden systém, z nějž si lze na cesty vzít samotný notebook, jehož procesor Core i7-4870HQ se 16 GB RAM by měl s přehledem utáhnout i moderní hry.





GS30 Shadow dostal ocenění CES Innovation Award, a to stejně jako herní All-In-One PC AG240 4K. Dle MSI jde o první AiO vybavené displejem s rozlišením Ultra HD, přičemž ani jeho ostatní výbava není špatná. Máme tu až tři mSATA SSD v RAID 0 a také "nejnovější výkonné procesory Intel", takže je otázka, jestli jde už o Broadwell či ještě Haswell, neboť mobilní Broadwell byly zatím představeny pouze jako dvoujádrové modely. Dále se počítá s řadou NVIDIA GeForce 900M.





All-In-One PC AP16 Flex je dalším desktopem typu vše v jednom, který navíc má pracovat i jako tablet, popřípadě jej můžeme připevnit na zeď. Tento počítač už nemůžeme považovat za herní dělo, protože je založen na čtyřjádrovém Intel Bay Trail J1900, což není žádný atlet. Na druhou stranu se ale PC odmění pasivním chlazením. Více toho MSI o tomto produktu neprozradilo.





Základní deska X99A GAMING 9 ACK je určena pro nejrychlejší desktopové sestavy s procesory Intel Core Extreme a je vybavena rozhraním USB 3.1 a vedle toho má síťové řešení Killer Doubleshot Pro kombinující Killer LAN a Killer Wi-Fi AC. Dále tu máme Streaming Engine, Turbo M.2 32 Gb/s, Audio Boost 2, podporou 4-way SLI atd.





MSI Z97A GAMING 6 je vybavena také rozhraním USB 3.1 a konektorem typu C, který je oboustranný, takže si už nemusíme dávat pozor, jestli kabel připojujeme správně.





Posledním představeným modelem základní desky je X99S SLI Krait Edition v černo-bílém provedení a MSI se netají tím, že zde jde především o vzhled, na němž prý spolupracoval s předními casemoddery, ale to je vedlejší.





Dále se firma pochlubila aktuálními grafickými kartami, a to MSI GTX 970 GAMING a GTX 980 GAMING, jež mají nabídnout rozumnou cenu, vysoký výkon, kvalitu a také dobré chlazení TWIN Frozr V. MSI také nedávno dosáhlo milníku 100 milionů prodaných karet s čipy NVIDIA a při této příležitosti si přichystalo GeForce GTX 970 GAMING 100 Million Edition (GTX 970 GAMING 100ME) s chladičem TWIN Frozr V v zeleném provedení (viz foto).

Nakonec byl k vidění dvouventilátorový chladič pro grafické karty, jenž má díky černé a bílé barvě dobře ladit k deskám Z97S SLI Krait Edition a X99S SLI Krait Edition, pak bude představena ještě mobilní pracovní stanice (čili výkonný notebook) WS60 Workstation, 27" herní AG270 Gaming AIO a nakonec firma ohlásila spuštění webu gaming.msi.com, jenž nahradí stránky dragonarmy.msi.com a game.msi.com a přinese další rozšířený obsah a funkce.

Zdroj: TZ MSI
reklama